Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Την αυτούσια μεταστέγαση του 5ου Γ.Λ.Λαμίας και την αναστολή ίδρυσης νέου Λυκείου ζητούν οι γονείς

Με επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαμίας,που κοινοποιείται και στο Υπουργείο Παιδείας, μετά τις αποφάσεις του πρόσφατου Δημοτικού Συμβουλίου, οι γονείς των μαθητών του 5ου Λυκείου Λαμίας απαιτούν την άμεση αυτούσια μεταστέγαση του σχολείου στο νέο κτήριο της οδού Τανάγρας ενώ ζητούν απο την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση την ανάκληση της πρότασης της ίδρυσης του 6ου Λυκείου μέχρι την ολοκλήρωση του νέου σχολικού συγκροτήματος στο Παγκράτι.

Σε αντίθετη περίπτωση τονίζουν πως είναι αποφασισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους για την ασφάλεια των παιδιών τους που στεγάζονται σε ένα ακατάλληλο και επικίνδυνο κτήριο.

Διαβάστε αναλυτικά την επιστολή:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Λαμία 31-5-2012
5ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ

ΠΡΟΣ: Γραφείο κ. Δημάρχου Λαμιέων

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση μεταστέγασης του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας

Μετά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2012 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου Λυκείου Λαμίας συνήλθε σε συνεδρίαση την 31η Μαΐου 2012 με θέμα τη μεταστέγαση του Λυκείου. Μετά από τη σχετική ενημέρωση και με δεδομένο ότι η προωθούμενη απόφαση δεν ικανοποιεί το χρόνιο αίτημά μας , πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

1.Παραμένουμε αμετακίνητοι στη θέση μας για την αυτούσια μεταστέγαση του 5ου Γενικού Λυκείου Λαμίας από το ακατάλληλο και επικίνδυνο κτήριο, όπου στεγάζεται ,στο νεόδμητο σχολικό συγκρότημα στην οδό Τανάγρας..

2.Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή την εκτέλεση της απόφασης, που αφορά στη μεταστέγαση του Λυκείου, αμέσως μετά τη λήξη της σχολικής χρονιάς.

3.Ζητάμε από τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης να ανακαλέσουν την πρόταση ίδρυσης νέου Λυκείου μέχρι την ολοκλήρωση του σχολικού συγκροτήματος στο Παγκράτι, όπου θα στεγαστεί μόνιμα το 5ο Λύκειο και να προχωρήσουν στην πρόταση ίδρυσης νέου Γυμνασίου, το οποίο έχει ανάγκη η περιοχή της νότιας Λαμίας.

4.Ζητάμε τη συμπαράσταση όλων των δημοτών και των εμπλεκομένων φορέων.
Είμαστε αποφασισμένοι με οποιονδήποτε τρόπο να διεκδικήσουμε την άμεση υλοποίηση της μεταστέγασης του Λυκείου για την ασφάλεια και την καλύτερη εκπαίδευση των παιδιών μας.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Κοινοποίηση:

Τοπικά ΜΜΕ
Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λαμίας
Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης
Υπουργείο Παιδείας (γραφείο Υπουργού)
Γεν. Διεύθυνση Διοίκησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου