Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Απλουστεύονται οι διαδικασίες για την κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων οικισμών

Με σύντομες και σαφείς, πλέον, διαδικασίες, οι πολίτες μπορούν υποβάλλουν τα αιτήματά τους προς τους ΟΤΑ για κύρωση των κοινόχρηστων δρόμων των οικισμών, όπου υπάγονται τα ακίνητά τους, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΚΑ, ενώ θα έχουν και οι ίδιοι τη δυνατότητα να συντάσσουν φακέλους.
Ειδικότερα, με τις οδηγίες της εγκυκλίου συμπληρώνεται η ρύθμιση τόσο του νόμου 35 όσο και της αντίστοιχης υπουργικής απόφασης με την οποία καθορίστηκαν οι προδιαγραφές για τη σύνταξη των απαραίτητων διαγραμμάτων για την κύρωση των δικτύων των κοινόχρηστων οδών.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν πλέον να προωθήσουν εκκρεμή ζητήματα και αιτήματά τους, ενώ τους δίνεται ακόμη η δυνατότητα να συντάσσουν οι ίδιοι τα στοιχεία του φακέλου, υποστηρίζοντας το έργο του οικείου ΟΤΑ, με διαδικασίες που εξηγούν με λεπτομέρεια τη διαδοχή των ενεργειών τόσο από τις υπηρεσίες των Δήμων όσο και από την αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και τους μελετητές μηχανικούς.

Παράλληλα, οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτούν με αίτημά τους από την Κτηματολόγιο Α.Ε. τους ορθοφωτοχάρτες για όλη την επιφάνεια των αυτοδιοικητικών τους ορίων, τους οποίους θα θέτουν στη διάθεση των ενδιαφερόμενων.

Αναλυτικά η εγκύκλιος που αφορά στην κύρωση των δικτύων κοινόχρηστων χώρων οικισμών, δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο http://et.diavgeia.gov.gr/f/ypeka/ada/Β4ΛΑ0-ΔΩ8.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου