Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Δημοτικοί υπάλληλοι: Τα 7 βήματα για την προετοιμασία των εκλογών

Από την παραλαβή του εκλογικού υλικού έως την παράδοση του εκλογικού τμήματος, πρέπει να γίνουν πολλά και διάφορα από τους δημοτικούς υπαλλήλους που είναι επιφορτισμένοι με τις εκλογές. Η aftodioikisi.gr κατέγραψε τα βήματα προετοιμασίας για τις εκλογές:
1) Τρίτη-Τετάρτη: Παραλαβή σάκων με εκλογικό υλικό μαζί με τον κίτρινο φάκελο που περιέχει όλα τα χρηστικά που παραδίδουν στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Μαζί παραλαμβάνουν και τα κινητά για τους εκλογικούς αντιπροσώπους των επιλεγμένων εκλογικών τμημάτων με βάση τα οποία γίνεται η πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος.
2) Τρίτη-Τετάρτη: Παραλαβή και μεταφορά στα εκλογικά τμήματα σάκων με ψηφοδέλτια κομμάτων.
3) Παρασκευή: Μετατροπή σχολικών αιθουσών σε εκλογικά τμήματα με την τοποθέτηση καλπών, παραβάν κλπ
4) Παρασκευή-Σάββατο: Παράδοση στους δικαστικούς αντιπροσώπους του εκλογικού υλικού, του κίτρινου φακέλου και του κινητού (όπου έχει επιλεγεί) και ενημέρωση μέσω φαξ του υπουργείου Εσωτερικών ότι παρελήφθησαν.
5) Κυριακή: Παράδοση εκλογικών τμημάτων στους δικαστικούς αντιπροσώπους και επιβεβαίωση μέσω φαξ στο υπουργείο Εσωτερικών ότι η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε κανονικά.
6) Κυριακή προς Δευτέρα: Ενημέρωση του ΥΠΕΣ (μέσω φαξ αυτή τη φορά από το δήμο και όχι του ΟΤΕ, με αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 15 εκατ. ευρώ) των αποτελεσμάτων κάθε εκλογικού τμήματος.
7) Δευτέρα: Μετατροπή εκλογικών τμημάτων σε σχολικές αίθουσες με τη μεταφορά όλων καλπών, παραβάν κ.λπ. πίσω στο δήμο.
http://www.aftodioikisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου