Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Φιλοζωικός: Αν δεν θέλουν οι ιδιώτες κτηνίατροι θα ρθούν οι γερμανοί συνάδελφοι τους!

Η κόντρα Φιλοζωικού και κτηνιάτρων έχει ως αφετηρία την εποχή που ο τοπικός σύλλογος είχε εξασφαλίσει την έλευση στη Λαμία ομάδας γερμανών κτηνιάτρων προκειμένου εντελώς δωρεάν να προχωρήσουν στην στείρωση δεκάδων αδέσποτων σκυλιών που περιφέρονται στους δρόμους της Λαμίας.
Τότε συνέβη το εξής παράδοξο .
Σύμφωνα με τον κανονισμό για να γίνει σχετική επέμβαση πρέπει στο δημοτικό κυνοκομείο να παρίσταται και κτηνίατρος του Δήμου. Σύμφωνα με όσα είδαν τότε το φως της δημοσιότητας ο συμβασιούχος κτηνίατρος φέρεται να είχε υποβάλει την-περιορισμένης διάρκειας-παραίτηση του ώστε να μην είναι εφικτή η διαδικασία στείρωσης από του ξένους κτηνιάτρους.
Ακολούθησε έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Δημοτικής αρχής και εκπροσώπων του Φιλοζωικού.
Όμως τώρα το πρόβλημα έχει κορυφωθεί, τα αδέσποτα έχουν πολλαπλασιαστεί και επειδή βρίσκονται σε περίοδο ζευγαρώματος σύντομα το πρόβλημα θα λάβει τεράστιες και επικίνδυνες διαστάσεις για τους πολίτες.
Μέσα σε αυτή την κατάσταση ο Φιλοζωικός ανέλαβε πρωτοβουλία καλώντας τους ιδιώτες κτηνιάτρους να αναλάβουν αφιλοκερδώς την διενέργεια στειρώσεων ως μια κοινωνική προσφορά στους συμπολίτες τους.
Μάλλον όμως δεν φαίνεται ότι οι ιδιώτες κτηνίατροι ,τουλάχιστον δια του τοπικού τους συλλόγου να δείχνουν σχετική προθυμία.
Στην χτεσινή επικοινωνία μας με τη πρόεδρο του Φιλοζωικού κα Αγγελική Μπαρτσώκα τονίστηκε ότι είναι αναφαίρετο δικαίωμα των ιδιωτών κτηνιάτρων να συμφωνήσουν η να διαφωνήσουν με την πρόταση του Συλλόγου αλλα αν δεν βρεθεί λύση τότε ο Φιλοζωικός θα επαναφέρει το θέμα της έλευσης των γερμανών κτηνιάτρων ώστε να μην επεκταθεί ανεξέλεγκτα η εικόνα που παρατηρείται σήμερα στη πόλη της Λαμίας.
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου