Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Εκδηλώσεις βουνού Δίβρης

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2012 θα πραγματοποιηθούν, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, οι Εκδηλώσεις Βουνού Δίβρης του Δήμου Λαμίας. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία και ποδηλατικός γύρος για νέους. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι δραστηριότητες που έχουν σχεδιαστεί για τα παιδιά και νέους (τοξοβολία, στίβος περιπέτειας, flying fox, κυνήγι θησαυρού κ.α.).Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Διβριωτών καθιέρωσε αυτές τις εκδηλώσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς και είναι μια αφορμή για συνάντηση και διασκέδαση στο χωριό. Τη διοργάνωση έχει αναλάβει το γραφείο εναλλακτικού τουρισμού Nature In Action (www.natureinaction.gr) με υπεύθυνο τον κ. Πρατίλα Λουκά.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
07:00 Εκκίνηση της πεζοπορίας. Από τα γραφεία του Συλλόγου στη Λαμία (Δ. Μυλωνά 4)
10:00 Εκκίνηση Ποδηλατικού γύρου. Δίβρη - θέση Σκούρα – Δίβρη .
10:00 Εκκίνηση 1ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους (Δεντροαναρρίχηση, τσουβαλοδρομίες, σαρανταποδαρούσα, στίβος περιπέτειας).
11:00 Άφιξη πεζοπόρων.
12:30 Διάλειμμα.
13:00 Τερματισμός Ποδηλατικού γύρου
13:30 Εκκίνηση 2ου μέρους ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους
(Τοξοβολία, Κυνήγι χαμένου θησαυρού).
16:00 Πέρας εκδηλώσεων – Απονομή αναμνηστικών.

Για την πεζοπορική διαδρομή θα υπάρχει συνοδός βουνού και αντίστοιχα συνοδός για τον ποδηλατικό γύρο από το γραφείο Nature In Action.
Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με την πεζοπορική διαδρομή και τον ποδηλατικό γύρο μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Πρατίλα Λουκά στα τηλέφωνα 2231038007 και 6932271106.

Η Δίβρη αποτελεί δημοτικό διαμέρισμα του Δήμου Λαμίας. Βρίσκεται στο βουνό Όθρυς σε υψόμετρο 800μ. Απέχει από την πόλη της Λαμίας 18χλμ. Η πρόσβαση στο χωριό γίνεται ως εξής: Από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης (Ε75) στρίβουμε προς Λαμία. Περνάμε έξω από την πόλη ακολουθώντας το δρόμο προς Δομοκό (Ε65). Στο 7ο χλμ. στρίβουμε δεξιά (υπάρχει ταμπέλα) για άλλα 11χλμ. Όλες οι εκδηλώσεις θα έχουν σαν αφετηρία και τερματισμός τη θέση Πλατάνια στη Δίβρη Λαμίας. Θέσεις για το παρκάρισμα των αυτοκινήτων υπάρχουν στην περιοχή Αλώνια στην είσοδο το χωριού. Όσοι επιθυμούν να βρεθούν στη Δίβρη από την προηγούμενη μέρα υπάρχει διαθέσιμος χώρος για αντίσκηνα στο γήπεδο του χωριού όπου υπάρχει και πηγή.

http://www.natureinaction.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου