Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

SOS για τα αστείρωτα αδέσποτα από τον Φιλοζωικό Σύλλογο.

Στον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο και το τμήμα Φθιώτιδας απευθύνεται ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας με αφορμή την αύξηση του αριθμού των αδέσποτων στην Λαμία. Καλεί τους κτηνιάτρους να προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την στείρωση των αδέσποτων. Μετά την προσπάθεια που έγινε για επίσκεψη ξένων κτηνιάτρων στην Λαμία που είχε καταλήξει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Δήμο Λαμιέων ο σύλλογος απευθύνεται στον ΠΑνελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο.
Αναλυτικά στην επιστολή του Φιλοζωικού αναφέρεται:
"Με αφορμή την εικόνα που έχουμε για την κατάσταση των αδέσποτων ζώων στην πόλη της Λαμίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:
Η πόλη έχει κατακλισθεί από αδέσποτα σκυλιά τα οποία γεννούν συνεχώς.
Ο χώρος του Δημοτικού Κυνοκομείου έχει γεμίσει με ενήλικα αλλά και με κουτάβια, τα οποία δυστυχώς δεν είναι δυνατό όλα να προωθηθούν για υιοθεσία, όσο και να προσπαθήσει κανείς.
Μέλη του Συλλόγου μας έχουν συγκεντρώσει σε δικούς τους χώρους μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων, τα οποία είχαν σκοπό να στειρώσουν με ξένους εθελοντές, πράγμα το οποίο δεν έγινε.
Είναι πια τόσο μεγάλος ο αριθμός όσων ζώων κυκλοφορούν σην περιοχή μας, ώστε ακόμη και αν ο Δήμος είχε τη διάθεση και τα χρήματα για να προχωρήσει σε στειρώσεις, δεν θα ήταν δυνατό να τις πραγματοποιήσει με έναν συνεργαζόμενο κτηνίατρο που προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Δημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων . Θα χρειαζόταν μήνες να εργάζεται αποκλιστικά με τις στειρώσεις, ώστε να φανεί κάποιο αποτέλεσμα πρακτικό για την πόλη.
Συνεχώς κάποιοι βάζουν φόλες, άλλοι απειλούν ότι θα το κάνουν και γενικά υπάρχει μία κατάσταση άσχημη για τα ζώα με ατυχήματα, επιθέσεις κ.λ.π.
Επειδή δεν μας αρέσουν οι αντιπαραθέσεις και πιστεύουμε ότι η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη ώστε να πετύχουμε κάτι καλό για τα ζώα,αλλά και τους πολίτες , κ α λ ο ύ μ ε τους κτηνιάτρους της περιοχής μας ή άλλους που μπορεί ο Σύλλογός σας να μας εξασφαλίσει, να προσφέρουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους, ώστε τα αδέσποτα ζώα να στειρωθούν.
Σημειώνουμε ότι δεν θα υπάρξει οικονομική επιβάρυνση για το Δήμο ή τους εθελοντές, μιας και ο Σύλλογός μας έχει εξασφαλίσει την φιλοξενία τους σε ξενοδοχείο της πόλης, για όσο χρόνο χρειαστεί.
Σε διαφορετική περίπτωση θα απευθυνθούμε σε ξένους εθελοντές, οι οποίοι έχουν όλα τα απαραίτητα από το νόμο έγγραφα ώστε να μπορούν να εργαστούν στην Ελλάδα, για να κάνουν τις στειρώσεις. ΄Ηδη υπάρχει σύμβαση του Δήμου Λαμίας με ξένους εθελοντές οι οποίοι έχουν έγκριση από το ΓΕΩΤΕ για παροχή κτηνιατρικών πράξεων, χωρίς καμία οικονομική απαίτηση ακόμη και για τα υλικά και φάρμακα που χρειάζονται και υπάρχει πλέον αδειοδοτημένος χώρος στο Κέντρο Περίθαλψης, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν απρόσκοπτα.
Ελπίζουμε σε μια θετική από την πλευρά σας απάντηση, ώστε όλοι μαζί, φιλόζωοι και κτηνίατροι, να φροντίσουμε για τη βελτίωση της εικόνας της πόλης της Λαμίας, εξασφαλίζοντας συγχρόνως καλύτερες συνθήκες ζωής για τα αδέσποτα."
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου