Σάββατο 4 Αυγούστου 2012

Εμπορευματοποίηση κοινόχρηστων χώρων στα Καμένα Βούρλα.

Σε όλη την Ελλάδα παρατηρείται μια έντονη και ανεξέλεγκτη  εμπορευματοποίηση των κοινόχρηστων χώρων από καταστήματα κυρίως υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο . Οι έλεγχοι είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι και οι όποιες ποινές επίσης ελάχιστες έως ανύπαρκτες. Από τον κανόνα δεν θα μπορούσαν να ξεφύγουν  και τα Καμένα Βούρλα. Δύο παραδείγματα :
1]Στο χώρο ανάμεσα στα καταστήματα ΝΟΣΤΟΣ και ΑΛΤΑΝΑ υπήρχε στις αρχές του καλοκαιριού ένας κενός χώρος με δύο παγκάκια . Σιγά-σιγά αυτός ο χώρος γέμισε με τραπεζοκαθίσματα από τα δύο παραπάνω καταστήματα   με αποτέλεσμα η προσπέλαση στα δύο παγκάκια να είναι αδύνατη! Το παράξενο και παράλογο είναι ότι  γεμίζουν με τραπεζοκαθίσματα τον  χώρο ενώ τα καθίσματα που ήδη υπάρχουν στους κύριους χώρους των καταστημάτων τους είναι άδεια!     
2]Το κατάστημα ΑΒΟΝΑ είχε το Σάββατο 4-8-2012 προσθέσει μια ακόμα σειρά τραπεζοκαθίσματα προς το πεζοδρόμιο πέραν των ορίων  με αποτέλεσμα να καταλαμβάνει το μισό πεζοδρόμιο. ! Και εδώ παρατηρείται το παράξενο και παράλογο  είναι ότι   γεμίζουν με τραπεζοκαθίσματα το χώρο ενώ τα καθίσματα που ήδη υπάρχουν στους κύριους χώρους των καταστημάτων τους είναι άδεια!    
Τα παραπάνω παραδείγματα είναι ενδεικτικά και όχι τα μοναδικά.
Είναι γνωστό ότι σε αυτή τη χώρα μπορείς να κάνεις ο,τι θέλεις γιατί γνωρίζεις ότι  οι έλεγχοι σπάνια γίνονται και πιο σπάνια τιμωρούνται  οι παραβάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου