Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Διεθνείς συνωμότες.

Την εθνική εορτή του Δεκαπενταύγουστου επέλεξαν οι διεθνείς συνωμότες για να χτυπήσουν για άλλη μια φορά την Ελλάδα. Αυτή την φορά στόχος τους ήταν το αδούλωτο ελληνικό πανεπιστήμιο. Χωρίς κανένα σεβασμό στον αγώνα που δίνουν οι έλληνες πρυτάνεις για να κρατηθούν στις θέσεις τους, οι ξένοι αποφάσισαν εντελώς ξαφνικά να υποβαθμίσουν και άλλο τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
Συγκεκριμένα, χρησιμοποιώντας την λεγόμενη λίστα της Σαγκάης ανακοίνωσαν ότι το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών πέφτει από την 201η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, στην 301η. Και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης πέφτει από την 300η θέση, στην 400η!

Τα δύο ελληνικά ΑΕΙ χάνουν δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο, 100 θέσεις (το καθένα) στην παγκόσμια κατάταξη (σύμφωνα πάντα με την λίστα της Σαγκάης). Ερωτηματικά πάντως προκαλεί πώς η Κίνα, μια κομμουνιστική (τουλάχιστον κατ όνομα) χώρα, δέχτηκε να συμμετέχει σε αυτό το ανθελληνικό χτύπημα, αυτή την κρίσιμη χρονικά περίοδο.

Ενδεικτικό πάντως του ύποπτου ρόλου που παίζουν οι «αξιολογητές» της Σαγκάης είναι ότι επέλεξαν ξανά ως το καλύτερο πανεπιστήμιο στο κόσμο, το Χάρβαρντ, δεύτερο το Στάνφορντ, τρίτο το ΜΙΤ και τέταρτο το πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ (όλα απέχουν λίγες μόνο ώρες από την έδρα του ΔΝΤ! – τυχαίο;). Για τα μάτι του κόσμου η αμερικανική κυριαρχία διακόπτεται με το βρετανικό Κέιμπριτζ που καταλαμβάνει την πέμπτη θέση, για να ακολουθήσουν όμως ακόμη τέσσερα αμερικανικά πανεπιστήμια (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Καλιφόρνιας, Πρίνστον, Κολούμπια, Σικάγο) πριν η πρώτη δεκάδα καταλήξει με άλλο ένα βρετανικό ίδρυμα, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Αποκαλυπτική των προθέσεων των διεθνών συνωμοτών είναι σε ποιες χώρες δίνουν τις 100 πρώτες θέσεις της λίστας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν 53 πανεπιστήμια στα 100 κορυφαία, ακολουθεί η Βρετανία με 9, η Αυστραλία με 5, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Γερμανία και η Ελβετία που έχουν από 4 και η Γαλλία, η Σουηδία και το Ισραήλ που έχουν από 3.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να αντιδράσει δυναμικά στην νέα πρόκληση. Σε τηλεφωνική τους συνομιλία οι τρεις αρχηγοί του κυβερνητικού σχήματος (Σαμαράς –Βενιζέλος –Κουβέλης) φέρονται να συμφωνήσαν να απευθύνουν κοινό διάγγελμα αμέσως μετά την επιστροφή τους από τις διακοπές τους. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις αρχηγοί θα καλέσουν όλους τους έλληνες πολιτικούς να αποσύρουν από τα ξένα πανεπιστήμια τα παιδιά τους και να τα γράψουν στο Καποδιστριακό και στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο.

«Αν όλοι οι Έλληνες αξιωματούχοι πάρουν τα παιδιά τους από το Χάρβαρντ, τότε η αξιολόγηση τους θα καταρρεύσει», φέρεται να είπε κυβερνητικός παράγοντας που δεν κατονομάζεται. Ο ίδιος φάνηκε αισιόδοξος, ότι αυτή τη φορά την διεθνή διαμαρτυρία των τριών αρχηγών θα συνυπογράψουν τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Αλέκα Παπαρήγα. «Θα εμφανισθούμε όλοι ενωμένοι σαν μια γροθιά» ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Την σκέψη για την απόσυρση των ελλήνων φοιτητών καθώς και την εντολή για την αφύπνιση και την εγρήγορση της ελληνικής κοινωνίας (και της ομογένειας) έδωσε προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, όπως λένε Μεσσήνιοι συνομιλητές του, είναι έξαλλος γιατί οι κινέζοι και στην συνέχεια όλοι οι άλλοι άθεοι και αλλόθρησκοι, δεν σεβάστηκαν ούτε την «καλή Παναγιά» την οποία ευχήθηκε σε όλο τον (ορθόδοξο) κόσμο.

«Θα μπορούσαν τουλάχιστον να περιμένουν 40 μέρες» ήταν η φράση του πρωθυπουργού.

Πηγή: Protagon.g r

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου