Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Κατώτατη αξιολόγηση για Πανεπιστήμιο Στερεάς και ΤΕΙ Λαμίας

Το Πολυτεχνείο Κρήτης και το ΤΕΙ του νησιού αξιολογούνται ανάμεσα στα κορυφαία του κόσμου, σύμφωνα με την αξιολόγηση του Ισπανικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών.
Αντίθετα πολύ χαμηλή αξιολόγηση έχουν το Πανεπιστήμιο Στερεάς και το ΤΕΙ Λαμίας (δείτε αναλυτικά την μελέτη εδώ)

Συνολικά πέντε ελληνικά πανεπιστημιακά ιδρύματα- ΑΠΘ, Πατρών, Αθηνών, ΕΜΠ και το Πολυτεχνείο Κρήτης- συγκαταλέγονται στο καλύτερο 3% του κόσμου και από αυτά, πρώτο, με διαφορά, είναι το ΑΠΘ που συμπεριλαμβάνεται στο καλύτερο 1% της κατάταξης.

Τα παραπάνω προκύπτουν από μελέτη που δημοσιοποίησε για δεύτερη συνεχή χρονιά το ελληνικό Διαπανεπιστημιακό Δίκτυο '' Πολιτικές Ανώτατης Εκπαίδευσης '' στο οποίο συμμετέχουν Έλληνες ερευνητές από τα Πανεπιστήμια Πατρών, Πελοποννήσου και Αιγαίου.

Η μελέτη η οποία βασίζεται στην παγκόσμια λίστα ταξινόμησης που έχει εμπνευστεί η ερευνητική ομάδα από το Ισπανικό Κέντρο Επιστημονικών Ερευνών CSIC, έδειξε ακόμη ότι :
Άλλα τρία πανεπιστήμια (Ιωαννίνων, Αιγαίου, Δημοκρίτειο) βρίσκονται στο καλύτερο 5% της της Παγκόσμιας κατάταξης.
Άλλα έξι ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια (Θεσσαλίας,ΟΠΑ, Πολυτεχνείο Κρήτης, Μακεδονίας, Πειραιώς και Γεωπονικό ) βρίσκονται στο 10% της παγκόσμιας κατάταξης.
Το Πανεπιστήμιο Στερεάς βρίσκεται στο 38% της παγκόσμιας κατάστασης και μόλις στην 22η θέση επί συνόλου 23 Δημοσίων Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το πρώτο ΤΕΙ στην παγκόσμια κατάταξη είναι εκείνο της Κρήτης που μαζί με τα ΤΕΙ Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας βρίσκονται μεταξύ του 10% και 15% των καλύτερων της παγκόσμιας κατάταξης.
Πέντε ακόμη ΤΕΙ (Καβάλας, Πειραιά, Μεσολογγίου, Κοζάνης και Σερρών) βρίσκονται μεταξύ του 15% και 20%. Τα πρώτα δύο ΤΕΙ (Κρήτης και Αθήνας) βρίσκονται πάνω από 8 πανεπιστήμια.


Το ΤΕΙ Λαμίας βρίσκεται στο 40% της παγκόσμιας κατάστασης και στην 13η θέση επί συνόλου 16 Δημοσίων ΤΕΙ στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου