Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Δίχασε ο Ν.Ζέρβας το Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας

Με αφορμή την εισήγηση για την τοποθέτηση αγάλματος του Ν.Ζέρβα στην Πλ.Λαού

Η χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμίας για την ιστορία και τις πληγές του ελληνικού λαού σε τίποτα δεν βοηθάει την σημερινή συγκυρία, αντίθετα προκαλεί.
Σήμερα ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη την ενότητα και την αντιμετώπιση της τρέχουσας κατάστασης με όρους του σήμερα, και όχι με όρους της προ 70 χρόνων εποχής.

Το άγαλμα του Άρη Βελουχιώτη έκανε πολύ καλά η τότε δημοτική αρχή και το τοποθέτησε στην πλατεία Λαού, γιατί ο Άρης εκτός από ηγέτης της Εαμικής Αντίστασης κατά των κατακτητών, ήταν Λαμιώτης.
Η Άρτα, γενέτειρα του Ναπολέοντα Ζέρβα, τίμησε τον ηγέτη του ΕΔΕΣ και έχει αντίστοιχο άγαλμα στην πόλη.

Καταψηφίσαμε την πρόταση του Κου Σαγιά και του Δημάρχου για άγαλμα του Ζέρβα στον Γοργοπόταμο.
Για ένα λόγο ακόμα γιατί στο σαμποτάζ της γέφυρας δεν συμμετείχε μόνο ο Ζέρβας αλλά και ο Άρης και Άγγλοι σαμποτέρ και όλες οι αντιστασιακές οργανώσεις.
Σήμερα οι αντιστασιακές οργανώσεις αλλά και η ίδια η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την ανέγερση ενός μόνο αγάλματος στο χώρο της ενωμένης εθνικής αντίστασης

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ ΝΑ ΞΥΝΟΥΜΕ ΠΛΗΓΕΣ και να κάνουμε πολιτικές αντιπαραθέσεις στην σημερινή συγκυρία με όρους του απώτερου παρελθόντος. Δεν είναι επιχείρημα μετά από 70 χρόνια να μιλάμε σήμερα για ενότητα όταν έχει προηγηθεί η επούλωση των πληγών του εμφυλίου με κινήσεις όπως η αναγνώριση της εθνικής αντίστασης, ακόμα και οι συγκυβερνήσεις του 1990
Φοβόμαστε δυστυχώς πως είναι άλλα τα κίνητρα της εισήγησης και όχι πραγματικά η ενότητα του ελληνικού λαού σήμερα που πρέπει να δούμε άλλα μέτωπα να συγκροτούνται για την πραγματική αντιμετώπιση της σημερινής κρίσης.

Για του τους ίδιους λόγους αρνηθήκαμε το διχαστικό δημοψήφισμα,για λήψη ή μη απόφασης για το άγαλμα, το οποίο πρότεινε ο Δήμαρχος, το οποίο,ευτυχώς για την Λαμία, απέσυρε μετά την διαλογική συζήτηση που ακολούθησε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ακούστε την τοποθέτηση του εκπροσώπου μας στο Δ.Σ. Παναγιώτη Στασινού:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου