Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Να μεταφερθεί το γεωπονικό Πανεπιστήμιο αλλά πού;

Δείτε τις θέσεις της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας για το Πανεπιστήμιο Στερεάς εδώ

Επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ,τον κ. Κώστα Σκανδαλίδη απέστειλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Κλέαρχος Περγαντάς για το θέμα της μεταφοράς από την Αθήνα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ.Περγαντάς μεταφέρει στον Υπουργό το αίτημα φορέων της Στερεάς Ελλάδος για την μεταφορά του Πανεπιστημίου εκτός Αθηνών.Προβληματισμό πάντως προκαλει το γεγονός ότι το αίτημα για την μεταφορά του γεωπονικού Πανεπιστημίου εκτός της Αθήνας έχει διατυπώσει εδώ και χρόνια μονον η πρωτοβουλία πολιτών για το Πανεπιστήμιο και προσωπικά ο Λαμιώτης δικηγόρος Γιώργος Σμοκοβίτης και από ότι είναι γνωστό έως τώρα κανένας άλλος φορεας και μάλιστα εκτός Φθιώτιδας.
Επίσης ο κ.Περγαντάς δεν διευκρινίζει για ποιο Νομό οι φορείς τους οποίους επικαλείται προτείνουν ως χωρο υποδοχής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου αν και είναι γνωστό ότι το Γεωπονικό πανεπιστήμιο της Αθήνας διαθέτει μεγάλες αγροτικές εκτάσεις αλλα και ερευνητικά εργαστήρια στο Νομό Βοιωτίας. Όλα αυτά εύλογα συσχετίζονται με το ενδεχόμενο κατάργησης-δια της συγχωνεύσεων των δύο τμημάτων-του πανεπιστημίου Στερεάς σε αλλα Πανεπιστήμια.
lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου