Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στα όρια της πολιτικής Κωμωδίας ή του πολιτικού(;) εγκλήματος;

Τι συμβαίνει στη Δημαρχιακή Επιτροπή;

Οι δημότες της Λαμίας παρακολουθούν ανήσυχοι αλλά και απογοητευμένοι, τρεις εβδομάδες μετά τις δημοτικές εκλογές έναν απαράδεκτο θόρυβο γύρω από τις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων.

Οι φήμες και τα δημοσιεύματα ακομη και φιλικών προς τη σημερινή δημοτική αρχή μέσων διαμορφώνουν μια εικόνα που παραπέμπει σε "περίεργες" διαδικασίες πολιτικής συναλλαγής προκειμένου να εφαρμόσει τις διατάξεις που αφορούν στους κανόνες λειτουργίας καφετεριών, μπαρ και άλλων καταστημάτων ψυχαγωγίας και υγειονομικού ε διαφέροντος.

Το θέμα των ατέρμονων διασκέψεων της Δημαρχιακής Επιτροπής είναι η επιβολή κυρώσεων για παραβάσεις που αφορούν την ηχορύπανση, την κατάληψη δημοτικών χώρων κ.α.

Η εικόνα του κορυφαίου αυτού θεσμικού οργάνου είναι ακομη πιο τραγική αφού ουσιαστικά το έχουν εγκαταλείψει και οι σύμβουλοι των συνδυασμών της μειοψηφίας που με διάφορες προφάσεις αποφεύγουν τη συμμετοχή τους και τα εναπομείναντα μέλη από το Συνδυασμο του κ.Κοτρωνιά αδυνατούν να καταλήξουν σε αποφάσεις ενδεχομένως κάτω από την πίεση εξωγενών ισχυρών συμφερόντων.

Μέσα σε αυτό το ...ζόφο είναι άξιο απορίας πως δεν έχουν υποβληθεί ακόμη παραιτήσεις εντίμων και ευαισθητοποιημένων δημοτικών συμβούλων για τους οποίους γίνεται επίκληση ακόμη και του εισαγγελέα για πιθανά αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου!

΄Αξια απορίας είναι και η στάση του Δημάρχου Λαμιέων Γιώργου Κοτρωνιά που αποφεύγει να αναφερθεί σε όλο αυτό το θόρυβο που παραπέμπει σε τακτικές αδιαφάνειας και σκανδαλολογίας!

Παρά το μπαράζ των "αποκαλυπτικών" δημοσιεύσεων όχι μόνο παραίτηση δε έχει κατατεθεί, όχι μόνο δεν έχει εκδοθεί ούτε μια ανακοίνωση αλλά αντίθετα το κλίμα διαμορφώνεται ακομη πιο επιβαρυντικό πολιτικά για τα μέλη της Δημαρχιακής Επιτροπής όταν γίνεται λόγος για "κρυφτούλι των μελών της Δημαρχιακής επιτροπής από κτίριο σε κτίριο" !

Γιατί;
Για να αποφύγουν την...σύλληψη;
Lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου