Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

ΕΣΥ: Καθαρίστριες, θερμαστές και τραπεζοκόμοι βγάζουν ακτινογραφίες...

Λαμπρές ευκαιρίες για σταδιοδρομία και επαγγελματική εξέλιξη προσφέρει το ΕΣΥ στο ανειδίκευτο προσωπικό του. Εργαζόμενη που προσελήφθη στην καθαριότητα χειρίζεται πλέον το ακτινολογικό μηχάνημα στο νοσοκομείο Κορίνθου. Στο Κέντρο Υγείας Κιάτου καθήκοντα ακτινολόγου εκτελεί θερμαστής- υδραυλικός. Τραπεζοκόμοι εξελίχθηκαν σε ακτινολόγους στο νοσοκομείο Τρίπολης ενώ στο ίδιο νοσοκομείο αξονικές τομογραφίες διενεργεί τραυματιοφορέας.

Δεκάδες συνάδελφοί τους αναλόγων προσόντων στα νοσοκομεία όλης της χώρας βάζουν καθημερινά την άσπρη ιατρική ποδιά, λαμβάνουν θέση πλάι σε αξονικούς, μαστογράφους, στεφανιογράφους, υπέρηχους και άλλα εξειδικευμένα μηχανήματα και υποβάλλουν ασθενείς στις αναγκαίες απεικονιστικές εξετάσεις.

Τα στοιχεία, που προέκυψαν από την πρώτη και μοναδική «ακτινογραφία» στην οποία υποβλήθηκε το ΕΣΥ το περασμένο έτος από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) και την Ένωση Τεχνολόγων Ακτινολόγων Ελλάδας (ΕΤΑΕ) είναι απογοητευτικά. Μόνο το 20% των χειριστών απεικονιστικών μηχανημάτων διαθέτουν την κατάλληλη εκπαίδευση και τον αντίστοιχο τίτλο σπουδών. Από τους υπόλοιπους, το 60% διαθέτει τίτλους σπουδών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (είναι απόφοιτοι σχολών τύπου ΣΒΙΕ κα) ενώ το 20% είναι επιεικώς… άσχετοι (πρόκειται για ανειδίκευτους εργαζόμενους υποχρεωτικής εκπαίδευσης που έχουν μεταταχθεί με απόφαση ΔΣ του νοσοκομείου στα εργαστήρια).

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=84955.
lamiatoday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου