Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

339.745 ευρώ κόστισε το site του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας!!

Στην λίστα με τα «χρυσά» sites!, και μάλιστα στην ''τιμητική'' 9η θέση, φιγουράρει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας οπως φαίνεται από τα στοιχεία που προέκυψαν μετά από ερωτήσεις βουλευτών για το κόστος των ιστοσελίδων των δημοσίων υπηρεσιών.

Τα «χρυσά» sites ! Δείτε τι πληρώνει ο φορολογούμενος...

Τελικά λεφτά υπάρχουν. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις ιστοσελίδες διαφόρων Δημοσιών Υπηρεσιών και ακριβώς δίπλα το χρηματικό πόσο που κόστισαν για να δημιουργηθούν και σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Με μια πρώτη ματιά θα διαπιστώσετε ότι αυτά τα site είναι τουλάχιστον φτιαγμένα από χρυσό ή από χέρια που όταν τα έφτιαξαν γέμισαν με …χρυσό.
Πατήστε στην φωτογραφία για να δείτε το κόστος των sites
Nα σημειωθεί ότι τα στοιχεία προέκυψαν από ερωτήσεις του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλου αλλά και του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνο Αιβαλιώτη στις δημόσιες υπηρεσίες για το κόστος των ιστοσελίδων.

http://www.koutipandoras.gr

2 σχόλια:

  1. Διαχειριστής18/11/11, 12:05 π.μ.

    -Οι εταιρείες Singular Logic και knowledge Broadband Service κατασκεύασαν την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας.

    -Στο Επιμελητήριο Φωκίδος: Το δίδυμο Singular και Knowledge και πάλι: Επιλέχθηκαν και πάλι από δημόσιο διαγωνισμό με κόστος 270.000 για την κατασκευή του site. Οι δύο εταιρείες όμως, κηρύχθηκαν έκπτωτες επειδή δεν είχαν ολοκληρώσει το έργο μέχρι τη λήξη της συμβατικής προθεσμίας και το Δ.Σ. ανέθεσε σε άλλη εταιρεία την κατασκευή της ιστοσελίδα με κόστος 8.187 ευρώ! Είναι χαρακτηριστική η παρατήρηση του Ά Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Φωκίδας Στέλιου Σχοινά, στο ενημερωτικό έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας: «Η λύση της σύμβασης με την ανάδοχο ένωση εταιρειών και η προσπάθεια που καταβάλλαμε για την εξεύρεση νέου κατασκευαστή, έγινε αφορμή να μάθουμε την αγορά κατασκευής των διαδικτυακών πυλών. Προβληματιστήκαμε εντονότατα για το πώς είναι δυνατόν να μην υπάρχει απολύτως καμία ενημέρωση για το αντικειμενικό κόστος των έργων αυτών, ειδικά την περίοδο οικονομικής κρίσης που περνάμε!»

    -Επιμελητήριο Κιλκίς: Ο δημόσιος ανοικτός διαγωνισμός που προκηρύχθηκε, κερδήθηκε από την εταιρεία EMETRIS ΑΕ η οποία κατασκεύασε την ιστοσελίδα με κόστος 4.789,92 ευρώ!

    -Επιμελητήριο Καβάλας: Το έργο ανατέθηκε μετά από απόφαση της Διοικούσης Επιτροπής του Επιμελητηρίου στον Ιωσήφ Μανελίδη. Για την δημιουργία του site δαπανήθηκαν 1.428 ευρώ.

    -Επιμελητήριο Αργολίδος: 1.500 ευρώ με ανάθεση έργου στην εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ-Π.ΡΑΠΤΗΣ Ο.Ε!

    -Επιμελητηρίο Αθηνών: κόστισε 1.190 ευρώ και κατασκευάσθηκε από την POWERSOFT INTEGRATED SOLUTIONS ΕΠΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Διαχειριστής18/11/11, 12:07 π.μ.

    «Πραγματικά, έχασα τα λόγια μου μπροστά στα στοιχεία που έφθασαν στα χέρια μου. Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί είναι αμύθητα για την παροχή υπηρεσιών που αποδεικνύεται, όχι μόνο ότι θα ήταν δυνατόν να παρασχεθούν χωρίς απολύτως κανένα κόστος για τους φορολογούμενους πολίτες αλλά έχουν μικρό ή σε γενικές γραμμές, ένα λογικό κόστος στην αγορά. Δηλαδή μια ιστοσελίδα μπορεί να στοιχίσει από 400 ευρώ μέχρι εκατομμύρια;;;; Είναι απίστευτο, να κοστίζει ένα site όσο π.χ η κατασκευή ενός σχολείου!!!», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Προφανώς, κάποιοι έχουν βρει νέο τρόπο να καταβροχθίσουν το μέλι από το βάζο. Η διαδικασία ανάθεσης δεν εγγυάται διαφάνεια, όταν γίνεται όπως θέλει ο καθένας για όσο επιθυμεί ο καθένας. Έχουμε να κάνουμε με ακόμη ένα σκάνδαλο ή μήπως όλα αυτά είναι τυχαία; Δεν νομίζω…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή