Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

''Τεχνικές δυσκολίες'' στην πρόταση για οικονομική συνεισφορά των Δ.Συμβούλων!!

Δεν έλαβε την αναμενόμενη αποδοχή 
η πρόταση αλληλεγγύης
της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας
για οικονομική συνεισφορά των δημοτικών συμβούλων


Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν συντάχθηκε με την πρόταση της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών για την απόδοση του 25% της αποζημίωσης, που λαμβάνουν οι ίδιοι από τις συμμετοχές τους στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στις επιτροπές του Δήμου, στο «Ταμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης του ΔΣ»

Τόσο ο Δήμαρχος, όσο και οι δημοτικοί σύμβουλοι που πήραν το λόγο, δεν στάθηκαν στην ουσία της πρότασης, που είναι μια συμβολική «κίνηση συνεισφοράς» για να λειτουργήσουν εκείνες οι δραστηριότητες, οι οποίες θα ανακουφίσουν τους συμπολίτες μας, που σήμερα υποφέρουν από την κρίση. Και εννοούμε την άμεση λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Κοινωνικού Ιατρείου και του Φαρμακείου,των οποίων την καθυστέρηση θεωρούμε απαράδεκτη, παρόλες τις έως τώρα δεσμεύσεις του Δημάρχου.

Θεωρούμε επίσης εντελώς διαφορετική την αντιπρόταση για το άνοιγμα ενός λογαριασμού για όλους τους δημότες, πράγμα που αποδεσμεύει τους δημοτικούς συμβούλους από την υποχρέωση της δικής τους συνεισφοράς.

Πρέπει να τονίσουμε ότι η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών βλέπει το ρόλο των αιρετών ως εθελοντική προσφορά και όχι ως αμειβόμενη εργασία. Κανείς δεν υποχρέωσε κανένα να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αντίθετα, όλοι με ιδιαίτερη πειθώ, προσπάθεια και πολλά προσωπικά έξοδα ζητούσαν την ψήφο των Λαμιωτών για να εκλεγούν.

Η πρότασή μας πιστεύαμε ότι θα είχε ευρεία αποδοχή, ιδιαίτερα αυτή την εποχή όπου όλοι μας αντιμετωπίζουμε δραματικές μεταβολές στην καθημερινή μας ζωή και  αναθεωρούμε συνήθειες και ανοχές που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν.  Δυστυχώς οι εκτιμήσεις μας ήταν λανθασμένες μιας και η πρότασή μας απορρίφθηκε μετά πολλών …επαίνων, αφού πρώτα βέβαια ‘’ανακαλύφτηκαν’’ ιδιαίτερες τεχνικές δυσκολίες!!

Προφανώς η πλειοψηφία των συμβούλων δεν θέλησε να κατανοήσει  ότι εκτός από τη λογική των διαπιστώσεων και των κατηγοριών για κατασπατάληση και απομύζηση του δημόσιου χρήματος, υπάρχει και η λογική της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.

Άλλωστε όλοι κρινόμαστε καθημερινά από τους πολίτες με βάση τις πρωτοβουλίες μας και τις θέσεις που λαμβάνουμε απέναντι στις εξελίξεις και στη σκληρή Ελληνική πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου