Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Πρόταση για δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Δ.Λαμίας

Κύριε Πρόεδρε
Ζούμε την μεγαλύτερη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική κρίση μεταπολεμικά και τη βίαιη πτώση της ευημερίας διότι μειώνεται το εισόδημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των νοικοκυριών, πολλά νοικοκυριά χάνουν την ίδια την πηγή του εισοδήματος τους, καθώς είτε ως εργαζόμενοι χάνουν την δουλειά τους είτε κλείνουν καταχρεωμένες επιχειρήσεις. Οι συνεχόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων και η υπερβολική τυφλή φορολογία γκρεμίζει τον προγραμματισμό ζωής και τρομοκρατεί την κοινωνία διαλύοντας κάθε ελπίδα για την οικονομία.

Ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών έχουμε αναφερθεί στο παρελθόν στην ανάγκη λειτουργίας κοινωνικών υποδομών, όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και γενικότερα στην ανάγκη ενεργοποίησης της Δημοτικής Αρχής ενάντια στην κρίση και τις συνέπειές της στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Σήμερα θεωρούμε άμεση προτεραιότητα την δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο Δήμο μας.

Γι΄ αυτό σας παρακαλούμε να τεθεί ως θέμα στην Ημερήσια Διάταξη η δημιουργία Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη λειτουργία κοινωνικού παντοπωλείου, κοινωνικού Φαρμακείου και ιατρείου, τράπεζας χρόνου και ό,τι άλλο μπορεί να συμβάλει στη μείωση των συνεπειών της κρίσης στους συμπολίτες μας.

Η επικείμενη χρεοκοπία, ή εσωτερική στάση πληρωμών, κάνει πλέον επείγουσα και επιτακτική τη συζήτηση του θέματος και την προετοιμασία της Δημοτικής Αρχής για τις επικείμενες δραματικές εξελίξεις.

Καλούμαστε να σχεδιάσουμε και να βάλουμε άμεσα σε εφαρμογή κάθε πρωτοβουλία και δράση που μπορεί να αναχαιτίσει την καθοδική πορεία της τοπικής οικονομίας. Χρειάζεται να δούμε τις τοπικές δυνατότητες που θα μας βοηθήσουν να απαντήσουμε στις ανάγκες μας. Να αναζητήσουμε μια τοπική κοινωνική και οικονομική διέξοδο από την κρίση, βάζοντας τα θεμέλια για μία βιώσιμη ευημερία.

Είναι υποχρέωσή μας ως Δημοτική Αρχή να συντονίσουμε την τοπική κοινωνία και, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, να αναπτύξουμε Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης που δεν θα επιτρέψει ούτε ένας πολίτης να μείνει χωρίς τροφή, στέγη και θέρμανση και οι συμπολίτες μας να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους.

Εμείς, τα μέλη της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών, δηλώνουμε εθελοντές σε μια τέτοια προσπάθεια

Αν δεν συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη, παρακαλούμε να τεθεί εκτός Ημερησίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου