Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Δεν κάνει έφεση τώρα αλλά και δεν χαρίζει το 2% ο Δήμος Λαμιέων

Το διεκδικούμενο τέλος 2% απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου Λαμιέων. Μετά την προσφυγή των επαγγελματιών των δήμων που συνενώθηκαν με την Λαμία και την απόφαση που εξασφάλισαν να μην παραδώσουν οικονομικά τους στοιχεία στις υπηρεσίες του Δήμου , η επιτροπή προβληματίστηκε για το αν θα εφεσιβάλλει αυτή την απόφαση.
Ο πρώην αντιδήμαρχος και μέλος της επιτροπής Σπύρος Ηλιόπουλος τόνισε στον LAMIA FM-1 πως στην παρούσα φάση δεν προτίθεται ο δήμος να κάνει έφεση. Όχι γιατί πάυει να διεκδικεί τα ποσά αλλά για τυπικούς καθαρά λόγους αφού η προσφυγή των επαγγελματιών δεν έγινε επί κα΄ποιας απόφασης του Δήμου αλλά επί μιας επιστολικής ενημέρωσης.

Το τέλος 2% είναι θεσμοθετημένη υποχρέωση των επαγγελματιών και από την στιγμή που εγγράφονταν στον προϋπολογισμό των πρώην δήμων δεν μπορεί να μην διεκδικηθεί. Ο Καλλικρατικός Δήμος ελέγχεται πλέον και ως προς τα έσοδα οπότε δεν μπορεί να μην πληρωθούν βεβαιωμένα ποσά τόνισε ο κος Ηλιόπουλος σημειώνοντας πως θα ήταν και μια αδικία σε βάρος όλων των επαγγελματιών του πρώην δήμου Λαμίας οι οποίοι έχουν ρυθμίσει και καταβάλλουν το τέλος και για τα προηγούμενα χρόνια.

Ο ίδιος πάντως διαβεβαιώνει πως ο δήμος σέβεται την οικονομική συγκυρία και την αδυναμία των επαγγελματιών να καταβάλλουν μεγάλα σε πολλές περιπτώσεις ποσά γιαυτό θα υπάρξει συζήτηση και θα βρεθεί η χρυσή τομή.
http://www.lamiafm1.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου