Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Πρωτοβουλία Μπουτάρη για τους ημιυπαίθριους και το διπλοπαρκάρισμα

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ανακοίνωσε ότι από 12 Ιανουαρίου, έως τις 28 Φεβρουαρίου, θα λειτουργήσουν ειδικά συνεργεία για τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις των ημιυπαίθριων χώρων στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, στο Δημαρχείο.

«Ο στόχος μας είναι να εξυπηρετείται ο πολίτης σε 5-6 λεπτά όταν για την ίδια υπηρεσία έπρεπε να περιμένουν επί μήνες» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Ανδρέας Κουράκης. Και πρόσθεσε :
«Παραλάβαμε πάρα πολλές εκκρεμότητες από την Πολεοδομία τις οποίες πρέπει να διευθετήσουμε. Για εμάς αποτελούν πυξίδα οι βασικές μας αξίες που είναι η ακεραιότητα, η διαφάνεια, η υπευθυνότητα και η εντιμότητα με σεβασμό στον πολίτη, αφού εμείς πρέπει να τον εξυπηρετήσουμε. Θα ενισχύσουμε το ομαδικό πνεύμα των υπηρεσιών μας για καλύτερη αποτελεσματικότητα».

Επίσης ο κ. Κουράκης ανέφερε ότι «όλοι σχεδόν οι δημόσιοι οργανισμοί πάσχουν από σαθρές δομές και στεγανά, γίνονται δύσκαμπτοι και παράγουν γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Εμείς θα δείξουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα πελατειακών σχέσεων και ρουσφετιών. Αυτό που κάναμε σήμερα για τις πολεοδομικές τακτοποιήσεις των ημιυπαίθριων αποτελεί λύση άμεσης παρέμβασης για την εξυπηρέτηση των πολιτών. Πιστεύουμε ότι θα επιφέρει και οικονομικά οφέλη στο Δήμο Θεσσαλονίκης ύψους 4,2 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία θα διατεθούν για αναπλάσεις περιοχών, τις οποίες ήδη σχεδιάζουμε».

Και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων Ανδρέας Κουράκης κατέληξε:
«Εδώ, στην αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, στο Δημαρχείο οι πολίτες, οι πολιτικοί μηχανικοί και όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα τακτοποιούν τις υποθέσεις των ημιυπαίθριων χώρων σε ένα φιλικό περιβάλλον πολύ γρήγορα, από εκπαιδευμένο προσωπικό. Δίνουμε το παράδειγμα για το πως πρέπει να λειτουργεί η Δημόσια Διοίκηση».

Με τη σειρά της η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη Καλυψώ Γούλα, ανέφερε ότι θα υπάρξει μηδενική ανοχή στο φαινόμενο των διπλοσταθμευμένων αυτοκινήτων και ανακοίνωσε ότι αύριο (Τετάρτη), στις 11:00, στο Δημαρχείο, θα συνεδριάσει ειδική επιτροπή προκειμένου να δοθούν λύσεις στο πρόβλημα του παράνομου εμπορίου, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ, του Εμπορικού Συλλόγου, των Επιμελητηρίων, κ.ά.

Τέλος, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα επίλυσης του παράνομου εμπορίου, στην σκλήρυνση των μέτρων για το παράνομο πάρκινγκ, στην προστασία της πόλης από τους αέριους ρύπους και την εφαρμογή του «Οικονομικού Καλλικράτη» προκειμένου οι Δήμοι να τυγχάνουν της οικονομικής συνδρομής της Κεντρικής Διοίκησης μέσα από τους θεσμοθετημένους πόρους.»

NewsBlog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου