Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Τριτοκοσμικές εικόνες σε προαύλιο χώρο παιδικού σταθμού.

Οι εικόνες που βλέπετε παρακάτω είναι από το προαύλιο χώρο του Ε παιδικού σταθμού του Δήμου Λαμίας στο οδό Κύπρου στη Λαμία. Κατεστραμμένα και σκουριασμένα παιχνίδια , ανυπαρξία πρασίνου και το χαρακτηριστικό όλων σχεδόν των χώρων για παιδιά στη Λαμία : Χαλίκι . Παντού Χαλίκι!! Το προαύλιο αυτό είναι τελείως ακατάλληλο , απάνθρωπο και επικίνδυνο για παιδάκια 3-6 χρονών. Οι εικόνες θυμίζουν Τριτοκοσμική Χώρα.
Κύριε Δήμαρχε μήπως πρέπει να δώσετε προτεραιότητα στη κατασκευή ανθρώπινων χώρων για τα παιδιά μας?





3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/11, 10:37 π.μ.

    Αγαπητέ Δημήτρη, όλα αυτά θα ήταν ιδεατά που περιγράφεις αλλά δεν λαμβάνεις υπόψην ότι δυστυχώς αυτή τη στιγμή ο χώρος και το οίκημα δεν ανήκει στον Δήμο και αλλά είναι μισθωμένος από κάποιο ιδιώτη για να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επειδή για το θέμα έχω ρωτήσει με ένημέρωσαν ότι γίνεται προσπάθεια να δημιουργθεί ένας σύγχρονος χώρος για αυτή την περιοχή σε άλλες εγκαστάσεις. Όμως επειδή ισχυρίζεσαι ότι επικρατεί αυτό παντού γιατί δεν αναρτάς και φωτό από εγκαταστάσεις που δεν είναι μισθωμένες όπως στα Καλύβια στην οδό Μ.Αλεξάνδρου, στα Γαλανέϊκα, στην Αθηνών ή ακόμα και στην οδό Καβάφη στην Άμπλιανη ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή οι μισθωμένοι χώροι από το Δημόσιο και τους Δήμους δεν πρέπει να διαμορφώνονται σύμφωνα με τις ανάγκες τις κάθε υπηρεσίας? Η δική μου υπηρεσία και πολλές άλλες είναι σε μισθωμένα κτήρια και πληρούν τις προδιαγραφές που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία τους! Τότε την άλλη φορά που ο Δήμος θα χρειαστεί ένα χώρο για παιδιά ας ενοικιάσει ένα όροφο πολυκατοικίας μια και θα είναι μισθωμένο . Τι χρειάζεται το προαύλιο αφού ο Δήμος δεν θα κάνει καμία παρέμβαση.
    Στο άρθρο κάνω λόγω για χώρους για παιδιά και όχι απαραίτητα για τους υπόλοιπους σταθμούς που δεν γνωρίζω. Οι χώροι για παιδιά που είναι γεμάτοι χαλίκι είναι πάρκα και παιδικές χαρές με αποκορύφωμα τους χώρους για παιδιά στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας! Σε επόμενο άρθρο θα αναρτήσω σχετικές φωτογραφίες για του λόγου του αληθές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΜΕ ΤΣΟΧΑ ΚΑΙ ΚΑΟΥΤΣΟΥΚ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΚΟΝΗ ,ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΣΗΣΟΥΜΕ ΑΨΟΓΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΑΝ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ . ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΣΚΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΣΤΟ ΜΟΣΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ,ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΒΑΣΙΚΟΣ ΓΝΩΜΟΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΤΑΞΗΣ Ή ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΝΑΙ ΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΛΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑΒΕΡΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΕ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΕΝΥΑΝ ΔΕΚΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΤΟΥΣ. ΩΡΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΑ ΠΛΑΣΜΕΝΗ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΧΟΡΤΟ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή