Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Υπήρξε οργανωμένο σχέδιο για αλλοίωση των δημογραφικών στοιχείων;

Νέα στοιχεία,που εγείρουν ερωτηματικά για οργανωμένο σχέδιο παραπλάνησης της Στατιστικής Υπηρεσίας και παράνομης απογραφής μη μόνιμων κατοίκων, έρχονται στην δημοσιότητα με την νέα καταγγελία του Δημάρχου Αλιάρτου, για αλλοίωση των δημογραφικών στοιχείων του δήμου μετά την άρνηση απογραφής των κατοίκων,ιδιαίτερα όσων κατάγονται από την Ευρυτανία.

Να θυμίσουμε πως προηγήθηκε παρόμοια καταγγελία από τον Δήμο Λαμιέων καθώς και δημοσιεύματα στον Ευρυτανικό Τύπο, αφίσες Πολιτιστικών Συλλόγων αλλά και ανακοινώσεις στα ΜΜΕ αυτοδιοικητικών, με εκλύσεις στους απανταχού Ευρυτάνες να απογραφούν με οποιοδήποτε τρόπο στον τόπο καταγωγής των.
Δείτε την νέα καταγγελία:

Αλλοίωση των δημογραφικών στοιχείων του δήμου Αλιάρτου η άρνηση απογραφής στον τόπο διαμονής

Μετά την Λαμία και ο δήμος Αλιάρτου καταγγέλλει άρνηση απογραφής από μόνιμους κατοίκους.
Θύελλα αντιδράσεων φέρνει στον δήμο Αλιάρτου η άρνηση κατοίκων να απογραφούν στην πόλη.
Σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο ο κ.Γεώργιος Ντασιώτης εξέδωσε ανακοίνωση που μιλά για αλλοίωση της διαδικασίας και έμμεσα "απειλεί" τους δημότες του ότι βεβαίωση μόνιμης κατοικίας δεν θα εκδίδεται από τον Δήμο χωρίς την επίδειξη από τον ενδιαφερόμενο του αποδεικτικού απογραφής του σε αυτόν.
Σε αντίθεση με τον δήμαρχο Λαμίας που μίλησε για περιοχές όπου απογράφονται οι δημότες(Ευρυτανία-Αργιθέα κ.α) ο Πρασιώτης δήμαρχος δεν αναφέρει τοποθεσίες αλλά αφήνει να εννοηθεί ότι πολλοί κάτοικοι εξ αυτών είναι Ευρυτάνες μιας και στην πόλη του Αλιάρτου κατοικούν μόνιμα πάρα πολλοί.
Δείτε την ανακοίνωση του δήμου :
"Κατά την απογραφή του πληθυσμού του Δήμου, που βρίσκεται σε εξέλιξη και τελειώνει στις 24-05-2011 αναφέρθηκε από απογραφείς, ότι κάτοικοι που διαμένουν μόνιμα στον Δήμο Αλιάρτου, εργάζονται στην ευρύτερη περιοχή και τα παιδιά τους φοιτούν σε σχολεία του Δήμου, αρνούνται να απογραφούν ή δηλώνουν ότι έχουν απογραφεί σε Δήμο του τόπου καταγωγής τους. Αυτό συνιστά αλλοίωση των δημογραφικών στοιχείων του Δήμου και εκτός των άλλων επισύρει αυστηρές κυρώσεις.
Η Δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς τις υπηρεσίες αλλά και τους κατοίκους και εκτιμούμε ότι περιορίσαμε την έκταση του προβλήματος. Ωστόσο, επειδή θέλουμε να αποτυπωθεί ο πραγματικός πληθυσμός του Δήμου, χωρίς κανέναν κάτοικο παραπάνω, αλλά και κανέναν λιγότερο ενημερώνουμε όλους τους κατοίκους, ότι καθόσον η απογραφή αποτυπώνει τους μόνιμα διαμένοντες στο Δήμο, από την λήξη της και μετά:
Καμία βεβαίωση μόνιμης κατοικίας δεν θα εκδίδεται από τον Δήμο Αλιάρτου χωρίς την επίδειξη από τον ενδιαφερόμενο του αποδεικτικού απογραφής του σε αυτόν

prassia-eyrytanias.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου