Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Παράνομες απογραφές με τηλέφωνα και fax!!

Με κάθε παράνομο τρόπο προσπαθούν, ορισμένοι δήμοι,να απογράψουν τους δημότες άλλων περιοχών,
χρησιμοποιώντας τηλέφωνα, fax και την ημερήσια μετακίνηση σύμφωνα με ανάρτηση της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΄΄Νέα από την Ευρυτανία΄΄.
Η ανάρτηση σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμίας:

Μπλόκο Κοτρώνια στους "παράνομους απογραφείς"και καταγγελίες για αλλοίωση της διαδικασίας

Σοβαρές καταγγελίες έπεσαν στο "τραπέζι" κατά το τελευταίο έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαμιέων με μοναδικό θέμα την "Απογραφή Πληθυσμού" μετά από επώνυμες καταγγελίες κατοίκων και αυτοδιοικητικών ότι κάποιοι δεν ανοίγουν τις πόρτες στους απογραφείς, με κύριο σκοπό να απογραφούν στον τόπο καταγωγής τους που όπως ονομάτισε ο δήμαρχος είναι στους δύο δήμος της Ευρυτανίας, στο Δήμο Δομοκού και στο Δήμο Αργιθέας Καρδίτσας.

Μάλιστα ο κ.Κοτρώνιας απειλεί με άμεση προσφυγή στη δικαιοσύνη με στόχο την ακυρότητα της απογραφής αλλά και ζητά να διακοπεί άμεσα η διαδικασία της απογραφής στις 3 συγκεκριμένες περιοχές.Σε επιστολή που μας απέστειλε μιλά για τηλεφωνική απογραφή κατοίκων Λαμίας σε Δήμο της Ευρυτανίας,όπως και ομαδική μετακίνηση κατοίκων Λαμίας με σκοπό την απογραφή μέσα στο Σαββατοκύριακο σε καφενεία χωριών στα οποία δεν διαμένουν μόνιμα.

Μεγάλο το πρόβλημα αλλά και γνωστό σε όλους τους δημοτικούς άρχοντες.Με οποιοδήποτε τρόπο(τηλέφωνο-φαχ-ημερήσια μετακίνηση) προσπαθούν να απογράψουν όσο γίνεται περισσότερους δημότες στα χωριά με σκοπό τις μεγαλύτερες απολαβές απο την ΣΑΤΑ.Να όμως που όσο λιγοστεύουν τα χρήματα του κράτους προς το δήμο τόσο ξεσηκώνονται και οι δήμοι που έχουν μόνιμη κατοικία οι "παράνομοι απογραφείς".Και μιλάω για παρανομία γιατί βάση του Καλλικράτη πως να το κάνουμε ,είναι παράνομο.Ρητά αναφέρει να απογραφούν στην μόνιμη κατοικία τους.

Δίκαιο έχουν οι μεν δήμαρχοι(Λαμίας-Αγρινίου) που φωνάζουν απο την άλλη και οι δήμαρχοι των απομακρυσμένων χωριών μας κάνουν ότι το δυνατόν για να γλυτώσουν τα χειρότερα.Τα χειρότερα που ήρθαν χάρη στην ανύπαρκτη πολιτική τους επι σειρά ετών για την ερήμωση των χωριών αυτών.
Έχουμε να πούμε πολλά για την διαδικασία αλλά ας τελειώσει με το καλό η απογραφή και εδώ είμαστε να τα πούμε..Μην μας πούνε ότι και στις εκλογές με την αποχή !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου