Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς φάρμακα και γιατρούς οι ασφαλισμένοι ΟΠΑΔ ΚΑΙ ΟΑΕΕ από 2 Ιανουαρίου!

Ποιος ασφαλισμένος θα φαντάζονταν ότι στο 2012 δεν θα μπορούσε να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του η να πάει στον γιατρό του ασφαλιστικού του Ταμείου;
Κι όμως σε αυτήν την κυβέρνηση – οπερέτα που η μόνη σκέψη των υπουργών και των κομματικών επιτελών είναι ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός ή πως θα υπονομεύσει ο ένας τον άλλον για να κερδίσει πόντους το κόμμα του και να παρει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές κανείς δεν ενδιαφέρεται πια για τον πολίτη-θύμα.
Είναι πρωτοφανές σχολιάζουν κύκλοι συλλογών συνταξιούχων να πληρώνεις μια ζωή ασφαλιστικά ταμεία, να δίνεις ως και 600 ευρώ το μήνα στο ταμείο σου και να είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις το γιατρό για να σου γράψει απλώς τα φάρμακα της αγωγής που ακολουθείς;

Από την Δευτέρα; 2 Ιανουαρίου, όπως δήλωσε στο κεντρικό δελτιο του ΛΑΜΙΑ FM-1 ο προεδρος του ιατρικού Συλλογου Φθιωτιδας Λεωνίδας Αναγνωστόπουλος καταργούνται οι συμβάσεις για τα πρώην ΤΕΒΕ και Δημόσιου ενώ σε κινητοποιήσεις κατέρχονται οι γιατροί του ΙΚΑ και παράλληλα οι φαρμακοποιοί αρνούνται να χορηγήσουν φάρμακα με συνταγές των παραπάνω ασφαλιστικών ταμείων. και αυτο γιατι απο την 1η Ιανουαριου οι ασφαλισμενοι του ΟΑΕ, ΙΚΑ, Δημοσίου εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ.

Εάν πάλι κάποιος ασφαλισμένος στην απόγνωση του επιλέξει να επισκεφθεί το Δημόσιο Νοσοκομείο Λαμίας τότε είναι πολύ πιθανόν να χρειαστεί διάστημα από ένα μήνα ως 4-5 μήνες να κλείσει ραντεβού με γιατρό ανάλογης ειδικότητας με το δικό του πρόβλημα.
«Ίσως και μετά θάνατον» έλεγε πικρόχολα προεδρος συλλογου συνταξιούχων της Φθιώτιδας!
Ο FM-1 έθεσε το ζήτημα αυτό στην πρώην Υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Μπατζελη η οποία δήλωσε ότι θα επιχειρήσει να εχει επικοινωνία με τον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο τον οποιο κάλεσε να κινηθεί άμεσα ακομη και αυτές τις δυο ημέρες που απομένουν ώστε να αποτραπεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

  1. Διαχειριστής29/12/11, 10:34 π.μ.

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας αποφάσισε στην χθεσινή του Γενική Συνέλευση την πλήρη αντίθεσή του στο τερατούργημα του ΕΟΠΥΥ.

    Αυτό πρακτικά σημαίνει πως από 1/1/2012 οι μόνοι ιατροί που θα εξυπηρετούν χωρίς πληρωμή τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ,ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ θα είναι οι γιατροί στο ΙΚΑ Λαμίας, του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας της Φθιώτιδας.

    Σε οποιαδήποτε επίσκεψη σε ιατρό μη συμβεβλημένο στον ΕΟΠΥΥ (όλοι οι ιατροί της Λαμίας) ο ασφαλισμένος θα πληρώνει επίσκεψη και θα λαμβάνει απόδειξη,με την οποία θα διεκδικεί μέρος του ποσού το οποίο θα καταβάλει,απο τον ΕΟΠΥΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή