Σάββατο 16 Απριλίου 2011

H Eλλάδα στα χέρια του, ο Ψωμιάδης στην πλάτη του...

Οταν εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε, αντιγράφοντας πιστά τον Γιώργο Παπανδρέου, ότι «θα τα αλλάξει όλα».
Βέβαια ούτε ο Γιώργος τα άλλαξε, απόδειξη ότι πολλά δεινά που τον (και μας) έχουν βρει σήμερα οφείλονται σε όσα έλεγε και έκανε, στηριζόμενος σε πρόσωπα και καταστάσεις του παρελθόντος. Τα βρίσκει σήμερα μπροστά του, αλλά μάλλον είναι αργά.
Είπε, λοιπόν, και ο Σαμαράς ότι θα τα αλλάξει όλα όταν ανέλαβε. Και το μόνο που άλλαξε μέχρι στιγμής είναι γραφεία. Από Ρηγίλλης πήγε Συγγρού. Προχθές μας διαβεβαίωσε, σε στιλ Ανδρέα Παπανδρέου, ότι «το μέλλον, πράγματι, ανήκει στους Ελληνες» και γι' αυτό ο ίδιος «θα πάρει την Ελλάδα στα χέρια του». Και για να μη μείνει καμιά αμφιβολία, πρόσθεσε: «Η εποχή που άλλα λέγαμε πριν, άλλα βρίσκαμε μετά και άλλα κάναμε αργότερα, πέθανε». Από κοντά κι ο αντιπρόεδρος Αβραμόπουλος, για να εκλαϊκεύσει τις υποσχέσεις του προέδρου του: «Η Ν.Δ. -είπε- αφήνει πίσω της το παλιό πρότυπο, που κυριάρχησε κατά τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης. Αποκοπήκαμε από το παρελθόν, κοιτάμε μπροστά».
Και ύστερα ήρθε ο Ψωμιάδης και τα έκανε όλα θρύψαλα. Για την ακρίβεια είχε έρθει δύο μέρες πριν. Ο βίος και η πολιτεία του συγκεριμένου είναι γνωστός, όπως και τα χαρακτηριστικά του: λαϊκισμός, ψευτοτσαμπουκάς, ψευτομαγκιά, πατριδοκαπηλία και τα παρόμοια. Ελα, όμως, που εκτός από αυτά έσβηνε και πρόστιμα, πιάστηκε στα πράσα και το δικαστήριο τον καταδίκασε. Και τώρα που πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και να εκπέσει του αξιώματός του, άρχισε ξανά τους ψευτοτσαμπουκάδες («θα κάνω κόμμα» και τα παρόμοια) από τα τηλεοπτικά στασίδια.
Και το κόμμα του, η Ν.Δ. του Σαμαρά και του Αβραμόπουλου, που «αφήνει πίσω της τα παλιά πρότυπα» και «κοιτάζει μπροστά»: Αν κάποιος αξιοπρεπής οπαδός της άντεξε να διαβάσει την υπέρ Ψωμιάδη επιχειρηματολογία, είτε θα έβαλε τα γέλια είτε θα κατέβασε μερικά καντήλια (από μέσα του, εννοείται, για να μην τα ακούσει ο φίλος του Ψωμιάδη Ανθιμος...).

Προσέξετε λογική. Ο Ψωμιάδης έκανε τη λαδιά (έσβησε το πρόστιμο ενός βενζινοπώλη που νόθευε τα καύσιμα), αλλά δεν πρέπει να τιμωρηθεί, λέει η Ν.Δ. Γιατί; Πρώτον, λέει ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γ. Μιχελάκης, επειδή όταν έκανε τη λαδιά ήταν νομάρχης, ενώ τώρα είναι περιφερειάρχης! Και, δεύτερον, λέει η Ν.Δ. (αυτή τη φορά διά του άλλου αστέρα της, Π. Καμμένου, που έσπευσε στο πλευρό του «διωκόμενου» μακεδονάρχη), ότι αυτό που έγινε, δηλαδή η απόφαση του δικαστηρίου, είναι «πολιτική δίωξη» και «πραξικόπημα, που δεν θα περάσει», διότι όλοι οι βουλευτές του κόμματος «είναι μαζί του»!
Μαζί του, φυσικά, είναι και ο έτερος ένοικος της πολυκατοικίας Γ. Καρατζαφέρης, που έσπευσε κι αυτός -έστω δεύτερος και καταϊδρωμένος, μετά τον Καμμένο και τον Ανθιμο- να δώσει τηλεοπτική παράσταση στο πλευρό του τηλε-περιφερειάρχη. Τι θλιβερά θεάματα!
Και σε τι διαφέρει από όλους αυτούς ο Σαμαράς, που θέλει να τα αλλάξει όλα; Διαφέρει. Δεν προσήλθε στο γραφείο του «διωκόμενου» να δώσουν μαζί παράσταση συμπαράστασης. Τον συνάντησε σ' ένα γραφείο του αεροδρομίου. Είναι μια μορφή... αντίστασης του προέδρου.
Σε όλα αυτά θα μπορούσε εύλογα να αντιτάξει κανείς «σιγά μη στάξει η ουρά του γαϊδάρου». Οντως, υπάρχουν και χειρότερα από το παράπτωμα του Ψωμιάδη. Και για τον ίδιο ουδείς ψόγος. Ούτε για τον Καμμένο και τον Καρατζαφέρη. Του ιδίου φυράματος είναι όλοι.
ΗΝ.Δ., όμως, είναι κόμμα εξουσίας. Εχει νέα ηγεσία, που -υποτίθεται- θέλει να απεμπλακεί από το κακόφημο παρελθόν της. Αμ δε. Για μια χούφτα ψήφους, για να μην τους πάρει ο Καρατζαφέρης, ο Σαμαράς σέρνεται πίσω από τους ψευτοτσαμπουκάδες του Ψωμιάδη. Ετσι, προφανώς, θ' αφήσει πίσω του το αμαρτωλό παρελθόν και με τέτοια υλικά θα χτίσει το μέλλον, μόλις πάρει την Ελλάδα στα χέρια του...
Ασ' τα γι' αργότερα
Μια και ο λόγος σήμερα περί αντιπολίτευσης, η πιο ενδιαφέρουσα αποκάλυψη (επιβεβαίωση, για όσους γνώριζαν) των ημερών ήταν του πρώην υπουργού Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη, ότι το 2008 δεν έλαβε τα απαραίτητα μέτρα, διότι δεν τον άφησε ο τότε πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής. Μολονότι γνώριζε την κατάσταση κι έβλεπε την κρίση που ερχόταν, τον απέτρεψε φοβούμενος ότι δεν θα μπορούσε να περάσει τα μέτρα, καθώς διέθετε ισχνή πλειοψηφία στη Βουλή. «Ασ' τα γι' αργότερα», ήταν η χαρακτηριστική φράση του. Ολοι μαζί τ' άφησαν γι' αργότερα και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα. Είναι ένα χρήσιμο μάθημα για κυβερνήσεις και αντιπολιτεύσεις. Σημερινές και αυριανές.

karelias@enet.gr

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=267818

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου