Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Διαβάσεις: Προτεραιότητα στους πεζούς

Και ήρθε η ώρα για τη δεύτερη δράση μας!
Θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας για μια πολιτισμένη οδική συμπεριφορά, ιδιαίτερα προς τους πεζούς που χρησιμοποιούν τις διαβάσεις.
Πάντα, όταν περνούμε πεζοί τις διαβάσεις, αναμένουμε από τους οδηγούς να μας παραχωρήσουν προτεραιότητα. Αυτοί δυστυχώς ελάχιστες φορές ανταποκρίνονται.
Δε συμβαίνει το ίδιο όμως, όταν βρισκόμαστε στη θέση του οδηγού. Τότε, πολλοί από μας, δυσανασχετούμε εάν κάποιος πεζός μας ανακόψει την πορεία, ακόμη κι αν διασχίζει διάβαση πεζών.
Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να μοιράσουμε ένα μονοσέλιδο έντυπο στους οδηγούς της πόλης, υπενθυμίζοντας ότι στις διαβάσεις έχουν προτεραιότητα οι πεζοί. Θα τους προτρέπουμε δε, σε μια πολιτισμένη οδική συμπεριφορά, επιτρέποντας στους πεζούς να περνούν πρώτοι.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 15/1 στις 12:00 το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο της πόλης. Η αρχική συνάντηση των φίλων που θα λάβουν μέρος θα γίνει μπροστά στη Νομαρχία, όπου θα χωριστούμε σε ολιγομελείς ομάδες και θα διασκορπιστούμε σε σημεία που υπάρχουν διασταυρώσεις και/ή διαβάσεις πεζών.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η δράση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την ομάδα «Άλλη Χώρα», ενώ το τυπογραφείο «Σωτηρόπουλος» μας προσέφερε τη δωρεάν εκτύπωση των εντύπων που θα μοιραστούν.
πηγή: http://paguristas.gr/?p=120

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου