Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Σε καμαρώνεις; όχι στην αποχή

Δεν ξέρω μέχρι πότε ο ψηφοφόρος θα παίζει το ρόλο του ιθαγενή που θαμπώνεται από γυαλάκια και χρυσοβαμμένα μπιχλιμπίδια. Ως πότε θα διαμαρτύρεται για τη διαφθορά και τη δωροδοκία με στόχο να ακουστεί και να τον κάνουν συμμέτοχο οι δωροδόκοι.
Ως πότε θα ψηφίζει τα ίδια πρόσωπα με κριτήριο το γνωστό επώνυμο ή το μέγεθος της υπόσχεσης που του δόθηκε προσωπικά ή το μέγεθος της ατιμίας του και στη συνέχεια τον
ίδιο αυτόν θα λοιδορεί και θα βρίζει γιατί δεν φάνηκε τίμιος στις υποσχέσεις του.

Στη δεκαετία του '80 δημιουργήθηκε εσπευσμένα και παρά φύσιν μια νέα αστική και νεόπλουτη τάξη, η οποία προερχόταν κατά κύριο λόγο από την αγροτική .

Είναι η γενιά που γαλουχήθηκε από όσους αντιστάθηκαν στις κατοχικές δυνάμεις, που συγκρούστηκε με την ίδια την οικογένειά της μέχρι το '49 και που συνεργάστηκε με τους Γερμανούς και τους βασιλικούς.

Είναι η γενιά που οχυρώθηκε στο Πολυτεχνείο και εξορίστηκε,βασανίστηκε αλλά και βασάνισε ή κράτησε το στόμα της κλειστό για 7 ολόκληρα χρόνια συναινώντας με τον τρόπο της στη Χούντα.

Αυτή η γενιά η δίσημη και δισυπόστατη πέταξε από πάνω της το επαρχιώτικο αξάν, σκούπισε βιαστικά το χώμα από τα χωράφια και τα στάχυα από τα μαλλιά, μπήκε κατά κύματα σε δημόσιες υπηρεσίες, έφυγε από την περιφέρεια και έγινε κάτοικος μιας τσιμεντούπολης, έπαιξε στο χρηματιστήριο ταΐζοντας με αέρα φούσκες εν γνώσει της, ντύθηκε με Armani και πλύθηκε με Dior.

Έβαλε στο στόμα της πούρα και 12 ετών ουίσκυ, έμαθε να σηκώνει το βάρος από τα πανέρια με γαρύφαλλα που πετούσε σε τραγουδιάρες σε μαγαζιά της παραλίας.

Πήγε Κούβα όχι για να δει τον Κάστρο αλλά για να παίξει με φτηνά μελαψά κορμιά και να γυρίσει με αυθεντικά πούρα Αβάνας κάνοντας την επανάσταση μέσα από καπνούς σε καφέ στο Κολωνάκι πίνοντας espresso και cappuccino. Κι όταν ανακάλυψε ότι υπήρχαν ακόμα φθηνότερα κορμιά σε Φιλιππίνες και Μαλαισία, έστρεψε το αεροπλάνο της προς τα εκεί.

Βόλεψε σε εταιρείες, επιτροπές, δημόσιες υπηρεσίες, ΔΕΚΟ και ΜΚΟ όλο το σόι, έστειλε τα καμάρια του σε κολέγια και στο Λονδίνο χωρίς να δώσουν εξετάσεις και μετά από 3-4 χρόνια τους είχαν έτοιμη θέση εργασίας: έτοιμη θέση εργασίας σε άτομα που δεν ήξεραν πώς μοχθεί κάποιος και που κυκλοφορούσαν από τα 17 τους με BMW και Cherokee.

Για 3 δεκαετίες αυτή η γενιά ψήφιζε, έτρωγε, κοιμόταν, πήγαινε διακοπές, σπούδαζε κακομαθημένα, διέλυε τα κρατικά πα/μια , κρατικές υπηρεσίες και επιχειρήσεις, διέλυε συνειδήσεις, παιδεία, προσωπικότητες, αλήθειες με δανεικά λεφτά χωρίς να σκέφτεται ότι θα ερχόταν η ώρα που θα της ζητούσαν να αποπληρώσει το δάνειο.

Δανεικά λεφτά από μένα κι από σένα που υπήρξαμε οι γραφικοί, οι τρελοί του χωριού όταν διαμαρτυρόμασταν ή όταν δε συμβιβαζόμασταν. Όταν σηκώναμε το χέρι να δείξουμε την τρέλα , σήκωναν τη γροθιά και μας φώναζαν «παρανοϊκούς».

Αυτή η γενιά που ρήμαξε την Ελλάδα, έρχεται να σου ζητήσει ξανά ψήφο.

Ή να σου ζητήσει συμπόνοια για το χάλι που βιώνουμε.

Ή να σου επιρρίψει ευθύνες και να σε κάνει συμμέτοχο (όχι πως δεν είσαι) επί ίσοις όροις στη διαφθορά - λες και η διαφθορά η πολιτική είναι η ίδια με τη δική σου.

Είναι η γενιά που ενστάλαξε το Φόβο στη μάζα και την έκανε συντηρητική, ρατσιστική και άδικη.

Αυτή η γενιά είσαι Εσύ.

Σε καμαρώνεις;

Άντε ψήφισε τώρα.

Ή θα τρέξεις να κρυφτείς για άλλη μια φορά πίσω από το δάκτυλό σου, πίσω από την αποχή;

http://logia.pblogs.gr/2010/11/se-kamarwneis-ohi-sthn-

apohh.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου