Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Συμπεράσματα από τις εκλογές

Η μετά εκλογών ημέρα σήμερα.Οι μισοί Έλληνες αποφάσισαν για το μέλλον του τόπου τους. Τώρα για τους άλλους μισούς θα λουστούν τι διάλεξαν οι υπόλοιποι. Και βεβαίως δεν θα έχουν δικαίωμα να πουν το ότιδήποτε αφού όταν κλήθηκαν να επιλέξουν, απλά δυσανασχέτησαν.

Δεν λέω! Και οι υπόλοιποι που ψήφισαν μπορεί να το μετανιώσουν για την επιλογή τους(εννοώ για το ποιο κόμμα ψήφισαν). Αλλά τουλάχιστον συμμετείχαν.

Σε όλους αυτούς που δεν ψήφισαν έχω να απευθύνω μία και μόνο ερώτηση. Σας αρέσει η δημοκρατία; Γιατί αποδεικνύεται ότι δεν την πάτε καθόλου. Δημοκρατία (στους τύπους τουλάχιστον) είναι η συμμετοχή όλων εμάς στην εξουσία. Και ο μόνος τρόπος που έχουμε είναι η ψήφος μας. Και σεις απαξιείτε!

Κάποιος μπορεί να πει -και πολύ ορθά ως προς το επιχείρημα- ότι δεν πήγε να ψηφίσει, γιατί έχει μπουχτίσει από αυτό το σαθρό πολιτικό σύστημα από όλα τα κόμματα ανεξαιρέτως. Δεκτό και συμφωνώ. Αλλά με την αποχή επιβραβεύτε και δίνετε το ΟΚ για να συνεχίσουν αυτή την κατάσταση.

Τέλος πάντων! Ό,τι έγινε, έγινε.

Πάμε να περάσουμε σε αυτά καθεαυτά τα αποτελέσματα. Το κάθε κόμμα βγήκε κερδισμένο. Με τα δικά του κριτήρια. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ βγήκε κερδισμένο(αφού δεν ανακυρήσσει εκλογές προφανώς αυτό θεωρεί) αφού δεν πέρασε η Ν.Δ.. Η Ν.Δ. επειδή έφτασε πολύ κοντά στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. Το Κ.Κ.Ε. επειδή μπόρεσε να αυξήσει τα ποσοστά του. Και τέλος ο ΛΑ.Ο.Σ. και το ΣΥ.ΡΙΖ.Α αφού μπόρεσαν να κρατήσουν τα ποσοστά τους σταθερά. Πάλι καλά! Τουλάχιστον βγήκαν όλοι ευχαριστημένοι.

Αλλά θα νοιαστεί κανείς πραγματικά για αυτούς τους μισούς που δεν πήγαν να ψηφίσουν; Γιατί μπορεί να είμαι κατά της αποχής, αλλά για κάποιο λόγο απείχαν τόσοι πολλοί και σε ένα βαθμό τους καταλαβαίνω. Βέβαια η όλη αυτή κατάσταση βολεύει τους πολιτικούς. Φανταστείτε αν όλοι αυτοί που δεν πήγαν να ψηφίσουν, πήγαιναν. Τι θα γίνονταν; Το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό και σίγουρα δεν θα βόλευε τα δύο μεγάλα κόμματα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου