Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών για τα αποτελέσματα


Οι εκλογές τελείωσαν. Βρισκόμαστε πια μπροστά σε ένα νέο ξεκίνημα. Η συλλογική προσπάθεια όλων των μελών και των φίλων της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας έφερε θετικό αποτέλεσμα. Η τίμια και ανιδιοτελής προσπάθεια, που έγινε με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς ακρότητες, με σεβασμό και αξιοπρέπεια και προς τους ψηφοφόρους και προς τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών, στέφθηκε με επιτυχία. Το ποσοστό του 3,42%, που μας επιτρέπει να εκπροσωπηθούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαμίας με έναν δημοτικό σύμβουλο, τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας Παναγιώτη Στασινό, είναι για μας επιτυχία λαμβάνοντας υπόψη ότι η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών είναι ένα καθαρά αυτοδιοικητικό σχήμα, χωρίς χρίσματα, κομματικούς μηχανισμούς και στηρίγματα.

Αναδείξαμε αυτό το διάστημα των εννέα μηνών που λειτουργεί και δραστηριοποιείται η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών, κατά κοινή ομολογία, ακόμα και των αντιπάλων μας, αρκετά θέματα σε όφελος της πόλης, του δήμου και των δημοτών. Καταθέσαμε αρκετές προτάσεις. Σκιαγραφήσαμε το δικό μας όραμα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στο εξής η παρουσία των ενεργών πολιτών θα παίξει καταλυτικό ποιοτικό ρόλο στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Θα επιδιώξουμε η παρουσία του Παναγιώτη Στασινού στο δημοτικό συμβούλιο, με τη συλλογική μας λειτουργία, αυτή που κατακτήσαμε αυτό το διάστημα, να έχει αποτελεσματικότητα. Θα επιδιώξουμε και θα έχουμε δημιουργική παρουσία και έξω από το δημοτικό συμβούλιο με παρεμβάσεις, με κινητοποιήσεις των πολιτών, με εθελοντικές προσπάθειες, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για να αλλάξουμε τα πράγματα στην πόλη και στον Δήμο συνολικά.

Η κρίση που βιώνουμε, οικονομική, κοινωνική, περιβαλλοντική, αλλά κυρίως κρίση αξιών δεν μας επιτρέπει εφησυχασμό. Χρειαζόμαστε ανατροπές. Κι αυτό θα επιδιώξουμε, μια και ο Δήμος της Λαμίας έχει όλες τις δυνατότητες να εφαρμοστούν εναλλακτικές πολιτικές στην παραγωγή και την κατανάλωση σε τοπικό επίπεδο, να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν οι τομείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον.

Η πόλη της Λαμίας έχει όλες τις δυνατότητες να γίνει μια πόλη ανθρώπινη, καθαρή, ασφαλής για τους πολίτες της, με ελεύθερους τους δημόσιους χώρους, χωρίς προβλήματα κυκλοφοριακά, προβλήματα ηχορύπανσης, με προτεραιότητα στο πράσινο, στην καθημερινότητα του πολίτη, με πολίτες συμμέτοχους και συνυπεύθυνους, με ενεργά τετράγωνα και ενεργές συνοικίες, πιλοτικές συνοικίες και χωριά, με την υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον κ Κοτρωνιά για την εκλογή του, όπως και όλους τους άλλους συνδυασμούς για την επιτυχή τους εμφάνιση. Οφείλουμε τέλος να ευχαριστήσουμε τους συμπολίτες μας για την ψήφο τους και τους υποσχόμαστε ότι θα τιμήσουμε την επιλογή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου