Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2010

Η συμμετοχή σας είναι η δύναμή μας

Ταχ θυρίδα 142 35100 Λαμία
Τηλ 2231045910 6946285099 6932837696
http://www.pepla.gr – info@pepla.gr – http://pepla.blogspot.com

Σας περιμένουμε στην κάλπη
φίλοι και φίλες,
Είμαστε λίγο «πριν τις κάλπες». Φτάσαμε ως εδώ ως Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας κάνοντας μια συλλογική τίμια ανιδιοτελή προσπάθεια να αναδείξουμε πλευρές της αυτοδιοίκησης στη Λαμία σε όφελος της πόλης, του Δήμου και των δημοτών. Κι αυτά με ελάχιστες οικονομικές δυνατότητες, χωρίς ακρότητες, με σεβασμό στους «αντίπαλους», με αξιοπρέπεια αλλά και με πολλές προσδοκίες.

Θεωρούμε ότι δεν είμαστε μέρος της παρακμής της πόλης και της ως τώρα διαχείρισης των κοινών, γιατί δεν συμμετείχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα θεσμικά όργανα. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ως ενεργοί πολίτες είμαστε μέρος της λύσης. Έχουμε καταθέσει καθαρά τις προτάσεις μας εδώ και δέκα μήνες. Έχουμε δηλαδή σκιαγραφήσει ήδη το δικό μας όραμα για την πόλη και το Δήμο. Έχουμε λέμε τις δυνατότητες να πετύχουμε την υλοποίηση του εναλλακτικού μας προγράμματος.

Χρειαζόμαστε νέες προσπάθειες με νέα πρόσωπα άφθαρτα. Η κρίση που βιώνουμε δεν είναι μόνο οικονομική αλλά και κοινωνική, περιβαλλοντική, πνευματική, είναι κρίση αξιών. Χρειαζόμαστε ανατροπές. Κι αυτό θα επιδιώξουμε, μια και ο Δήμος της Λαμίας έχει όλες τις δυνατότητες να εφαρμοστούν εναλλακτικές πολιτικές στην παραγωγή και την κατανάλωση σε τοπικό επίπεδο, στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, να ενισχυθούν και να αναπτυχθούν οι τομείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας.

Η πόλη της Λαμίας χρειάζεται νέες προσπάθειες να γίνει μια πόλη ανθρώπινη, ασφαλής για τους πολίτες της, καθαρή, χωρίς προβλήματα κυκλοφοριακά, προβλήματα ηχορύπανσης, με προτεραιότητα στο πράσινο, στην καθημερινότητα του πολίτη, με πολίτες συμμέτοχους και συνυπεύθυνους, με ενεργά τετράγωνα και ενεργές συνοικίες, πιλοτικές συνοικίες και χωριά μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο και τα θεσμικά όργανα.

Σε αυτές τις εκλογές η αμφισβήτηση του Μνημονίου δεν περνάει από τη φραστική καταδίκη του, αλλά από τις δεσμεύσεις για αποφασιστική υπεράσπιση των συλλογικών αγαθών και για ολόπλευρη συμβολή στις τοπικές προσπάθειες που απαιτούνται.
Γι’ αυτό ζητάμε από σας να συμμετέχετε στις αυριανές εκλογές, να αρνηθείτε τις σειρήνες της αποχής και να ψηφίσετε για βιώσιμες τοπικές απαντήσεις, όπως είναι αυτές που προωθεί η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας

Σας περιμένουμε στην κάλπη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου