Στον εντοπισμό των πραγματικά ενεργών φοιτητών και άρα στην καλύτερη εφαρμογή του περιορισμού των λεγόμενων «αιώνιων», θα βοηθήσει η νέα ηλεκτρονική διαδικασία διάθεσης των πανεπιστημιακών συγγραμμάτων που εγκαινιάζει το υπουργείο Παιδείας.
Εκτός από την επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξοικονόμηση πόρων (μέχρι σήμερα πληρώναμε κονδύλι 60 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για συγγράμματα, χωρίς απολογισμό, ούτε έλεγχο) το νέο σύστημα «Εύδοξος» (www.eudoxus.gr) θα συγκεντρώσει για πρώτη φορά σε κεντρικό επίπεδο και όλους τους φοιτητές που πραγματικά σπουδάζουν.
Εξάλλου, από τις 4 έως τις 15 Οκτωβρίου θα υποβάλουν φέτος τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι μετεγγραφής στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα που επίσης εγκαινίασε το υπουργείο.
Οφελος 10 εκατ. ευρώ
Τα δύο καινούργια ηλεκτρονικά συστήματα που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (σ.σ.: «ΤΑ ΝΕΑ» δημοσίευσαν χθες τα κύρια στοιχεία των αλλαγών) έχουν στόχο την εξοικονόμηση χρόνου, κόπου και χρήματος και εισάγουν τις αντίστοιχες διαδικασίες (μετεγγραφές και διανομή συγγραμμάτων) στην «έξυπνη εποχή», όπως τη χαρακτήρισε η Αννα Διαμαντοπούλου. Η τεχνολογία θα συμβάλει στην καλύτερη εξυπηρέτηση 400.000 φοιτητών που θα λάβουν συντομότερα τα συγγράμματα, 10.000 οικογενειών που δικαιούνται μετεγγραφή και 1.000
εκδοτικών οίκων που θα αποζημιωθούν πολύ συντομότερα.
Μάλιστα, αυτά τα δύο νέα συστήματα, όπως είπε ο γραμματέας Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασ. Παπάζογλου, εντάσσονται στο καινούργιο υπολογιστικό κέντρο του υπουργείου, που βασίζεται στην τεχνολογία «Cloud Computing» και καλύπτει την υπολογιστικές ανάγκες του υπουργείου, των πανεπιστημίων και των ΤΕΙ. Η λειτουργία του θα έχει οικονομικό όφελος 4 εκατ. ευρώ από την προμήθεια εξοπλισμού και 6 εκατ. ευρώ από τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.
Εξάλλου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας κ. Βασίλης Κουλαϊδής εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου δεν θα υπάρχει κενό στα σχολεία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου