Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Όχι στην επέκταση των μεταλλείων της Οίτης

Για όλους εμάς η Οίτη είναι το βουνό των λουλουδιών με τη μεγαλύτερη βιοποικιλότητα, με τον Εθνικό Δρυμό, το βουνό με τα πλούσια νερά, με τα περισσότερα και ομορφότερα φαράγγια της Ελλάδας, τις ιαματικές πηγές, το αγριοκάτσικο της Οίτης, το βουνό του μυθικού Ηρακλή και της Εθνικής μας Αντίστασης.

Είναι το βουνό που ο καθένας μπορεί να το απολαύσει, και που μπορεί, με τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να προσδώσει στη Λαμία τον τίτλο του μοναδικού τουριστικού προορισμού και της οικονομικής ανάπτυξης, που αυτό συνεπάγεται.

Δυστυχώς όμως, και με βαριές ευθύνες του προηγούμενου Νομαρχιακού Συμβουλίου, ο πλούσιος αυτός τόπος κινδυνεύει να καταστραφεί από την επέκταση των εξορυκτικών δραστηριοτήτων με την μετατροπή της περιοχής σε μεταλλευτική.  Εκτός από την μεγάλη και μη αναστρέψιμη περιβαλλοντική επιβάρυνση, εκατοντάδες επίσης επαγγελματίες και εργαζόμενοι στο τουρισμό, στον επισιτισμό, στις οικοδομές, στο εμπόριο, αλλά και αγρότες και κτηνοτρόφοι απειλούνται άμεσα.

Η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας, στις κρίσιμες ώρες για το Κουμαρίτσι, την Παύλιανη και τα άλλα χωριά βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους, που αγωνίζονται αγωνιώντας παράλληλα για το μέλλον των επόμενων γενεών.

Συμμετέχουμε στον δίκαιο αγώνα τους και καλούμε όλες και όλους να είναι στο  Κουμαρίτσι την Κυριακή 22 Μαΐου και ώρα 11.00 το πρωί, για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για την προστασία και το μέλλον της Οίτης και για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου