Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Κυνοκομείο Λαμίας: Εικόνες φρίκης

- Πόσα χρόνια λειτουργεί χωρίς άδεια?
- Γιατί τόσα άρρωστα, φαγωμένα και εξαφανισμένα σκυλιά?
- Γιατί η πόλη παραμένει γεμάτη αδέσποτα?
Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η Δημοτική αρχή για το κυνοκομείο του Δήμου Λαμιέων.
Πόσα ακόμη άστεγα σκυλιά της πόλης πρέπει να πεθάνουν απροστάτευτα στο υπολειτουργικό κυνοκομείο?
Είναι δικαίωμα κάθε φιλόζωου και μη-φιλόζωου να μάθει ότι κανείς αναρμόδιος αντι+δήμαρχος δεν εργάστηκε όλα αυτά τα χρόνια προς όφελος των εγκαταλειμμένων τετράποδων συγκατοίκων της πόλης.
Οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός μιλάνε από μόνες τους. Σκυλιά άρρωστα χωρίς καμία βοήθεια. Σκυλιά κανιβαλισμένα, φυλακισμένα και παρατημένα στην τύχη τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LamiaReport τουλάχιστον 35 σκυλιά έχουν εξαφανιστεί και κανείς δεν γνωρίζει την τύχη τους.

Εάν δεν μπορείτε να το λειτουργήσετε σωστά, τότε καλύτερα να το κλείσετε. Έτσι κι αλλιώς η πόλη είναι γεμάτη αδέσποτα και κάποιοι "φιλόζωοι" δεν θα έχουν τη δυνατότητα να έρχονται να δένουν το "αγαπημένο" τους σκυλί στην είσοδο του κυνοκομείου και να γίνεται βορά των υπολοίπων.

Προεκλογικά κ.Δήμαρχε είχατε δηλώσει ότι το κυνοκομείο θα ήταν προσωπική σας υπόθεση. Αλήθεια πόσες φορές το έχετε επισκεφθεί από τις εκλογές μέχρι σήμερα?
Καλύτερα που δεν πήγατε γιατί θα βλέπατε αυτές τις σοκαριστικές εικόνες...



Δείτε φωτογραφίες εδώ
lamiareport.gr

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/4/11, 10:48 π.μ.

    Κύριοι της Δημοτικής Αρχής την δύσκολη χρονική συγκυρία που περνά ο τόπος και οι πολίτες Κυνοκομεία και άλλες τέτοιες πολυτέλειες που ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ σε χρήμα αλλά και εργατοώρες θεωρώ σωστό ότι πρέπει να αναστείλουν την λειτουργία τους. Εδώ ανέστειλε την λειτουργία του το ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ και το ΑΙΓΙΝΙΤΕΙΟ και έπεται συνέχεια και ενώ ο κόσμος δεν έχει να φάει κάποιοι περί άλλων τιρβάζουν.
    Αν υπάρχει ευαισθησία από το Δήμο στο πρώτο Δημοτικό συμβούλιο πρέπει να παρθεί άμεσα η από φαση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΚΥΝΟΚΟΜΕΙΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εκτός απο την οικονομική κατάσταση της χώρας υπάρχει και η κοινωνική κατάσταση. Είναι ευκαιρία τωρα να σπάσουμε τον (κατα μεγάλο ποσοστό εικονικό δεσμό)μεταξύ κοινωνικής ανάπτυξης και οικονομικής μεγέθυνσης. Αν δεν υπαρχουν οι κρατικοι ή δημοτικοι οικονομικοί πόροι να υποστηρίξουν μια κοινωνική υπηρεσία όπως ενα κυνοκομείο, τότε ίσως θα μπορούσαμε να στραφούμε σε άλλες οδούς άμεσης κοινωνικής παροχής υπηρεσίας χωρίς να παρεμβάλλονται τα χρήματα (που δεν υπάρχουν). Υπάρχουν ΜΚΟ που ασχολούνται, υπάρχουν ακόμη και ευρωπαικοί πόροι στοχευμένενοι στην προστασία των ζώων, υπάρχουν άνθρωποι που εθελοντικά θα μπορούσαν να προσφέρουν τη γνώση τους και την εργασία τους κλπ. Αν ο Δήμος δεν μπορει να διαχειριστεί μια κατάσταση, πρέπει να γνωρίζει και ο ίδιος αλλα και κυριως οι δημότες οτι υπαρχουν και άλλοι δρόμοι.
    Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει λόγω μιας οικονομικής δυσχέρειας και διαχειριστικής ανεπάρκειας να αντιμετωπίσουμε ενα κυνοκομείο ως μία "πολυτέλεια". Πρόκειται για ζωές τις οποίες η ανθρωποκεντρική αντίληψη μας για τον κόσμο μας έχει οδηγήσει να τις αντιμετωπίζουμε σχεδόν ώς αντικείμενα. Αυτό ας αλλάξει απο το κυνοκομείο, ώστε να αλλάξει και η θεωρηση μας και η γενικότερη αντίληψη μας για τη ζωη, ετσι ώστε τελικά να αλλάξουν και οι δυσλειτουργικοί θεσμοί που έχουμε σχεδιάσει βασιζόμενοι στις υπάρχουσες αντιλήψεις.
    Σημείωση: Στο Δελχί (Ινδία) επισκέφθηκαμε ένα τριόροφο νοσοκομείο περιστεριών το οποίο το λειτουργούσε μία εκκλησία των Τζαιν. Βλέπουμε λοιπόν οτι σε μία πάρα πολυ φτωχή πόλη της Ινδιας, ο σεβασμός στο δώρο της ζωής δεν μετριέται με οικονομικά κριτήρια. Το πιό σημαντικό όμως είναι πως οτι σχεδιάζεται απο εκει και πέρα με βάση αυτη την αντίληψη, είναι σίγουρα προς μία αισιόδοξη κατεύθυνση.
    ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ

    Δημήτρης Κιτσικόπουλος
    Καμένα Βούρλα
    "Λοκροι στο Δάσος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή