Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Αστυνομία ζώων από την ΕΛ.ΑΣ!


Σύμφωνα με άρθρο του Πρώτου Θέματος της Κυριακής στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αποφάσισαν να δεχτούν την πρόταση των Ελλήνων ζωόφιλων για να δημιουργήσουν την ελληνική pet police.Bέβαια δεν υπάρχουν χρήματα για να γίνουν προσλήψεις, με τα μεγάλα ποσοστά εγκληματικότητας που επικρατούν αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Παρόλα αυτά από τις αρχές του Αυγούστου, η ΕΛ.ΑΣ υπέκυψε στις πιέσεις των φιλοζωικών οργανώσεων και έστειλε εγκύκλιο προς όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας...
"Μην αδιαφορείτε στις καταγγελίες", είναι η νέα εντολή που δόθηκε, οι οποίοι αστυνομικοί είχαν άγνοια στο ότι ήταν υποχρεωμένοι να κυνηγούν τους " βασανιστές" των ζώων.

Η εγκύκλιος μεταξύ άλλων : "Οι υφιστάμενες υπηρεσίες θα πρέπει να:...

1. Εξετάζουν κάθε πληροφορία άμεσα για βασανισμό ή θανάτωση ζώου με όποιον τρόπο και εάν λαμβάνουν γνώση και να εφαρμόζουν με αυστηρότητα την κείμενη νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου.
2. Να επισημανθεί ιδιαίτερα στο προσωπικό των υπηρεσιών τους άμεσης εκδήλωσης ενεργειών σε κάθε πληροφορία ή καταγγελία που περιέρχεται σε γνώση του, απαντώντας εγγράφως στους καταγγέλλοντες.
3. Να συνεργάζονται με τις φιλοζωικές και λοιπές οργανώσεις ερευνώντας με ιδιαίτερη προσοχή τις καταγγελίες τους."

Η εγκύκλιος απο enet.gr εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου