Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Κώδικας Δεοντολογίας Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων

Από την γειτονική μας Κω έπεσε στην αντίληψη μου το εξής κείμενο το οποίο υπογράφει ο κ. Καίσερλης, υποψήφιος δήμαρχος Κω με τον συνδυασμό " Όραμα".

Κώδικας Δεοντολογίας Υποψήφιων Δημοτικών Συμβούλων
Αγαπητοί συνάδελφοι,
η προεκλογική περίοδος ξεκινάει και επίσημα πλέον την 7ηΣεπτέμβριου. Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία, για την αποφυγή περιττών και αχρείαστων παρεξηγήσεων κρίνεται απαραίτητο να συμφωνήσουμε και να ακολουθήσουμε όλοι κοινούς κανόνες στον τρόπο που ο καθένας θα διεξάγει τον προεκλογικό του αγώνα. Για το καλό το καθενός μας ξεχωριστά και το καλό της παράταξης μας συνολικά σας καλώ όλους να εφαρμόσουμε τα ακόλουθα:

Μελετάμε το πρόγραμμα της παράταξης μας και υποβάλλουμε γραπτώς τις ιδέες και τις προτάσεις μας στην Γραμματεία της Παράταξης προκειμένου να συζητηθούν στα αρμόδια όργανα.

Αποτελεί υποχρέωση μας να γνωρίζουμε το πρόγραμμα της παράταξης στο σύνολο του και ιδιαίτερα το τμήμα εκείνο που αναφέρεται στις προγραμματικές θέσεις για την περιφέρεια στην οποία είμαστε υποψήφιοι.

Αποτελεί υποχρέωση μας να μεταφέρουμε τις θέσεις της παράταξης μας σε όσο μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση τους.

Δεν υποσχόμαστε σε συνδημότες μας τίποτα περισσότερο από όσα αναφέρονται στο πρόγραμμα μας

Διατηρούμε καλές κοινωνικές σχέσεις με όλους τους συνυποψήφιους μας

Δεν αναφερόμαστε αρνητικά σε κανέναν συνυποψήφιο μας

Είμαστε υποχρεωμένοι να αποφύγουμε οτιδήποτε θεωρούμε ότι βλάπτει την εικόνα της παράταξης και του επικεφαλής

Επιζητούμε την ουσιαστική έξωθεν καλή μαρτυρία

Αποφεύγουμε τους διαπληκτισμούς με οποιονδήποτε και ιδιαίτερα για πολιτικά-παραταξιακά θέματα.

Σεβόμαστε όλους τους συνυποψήφιους όλων των παρατάξεων

Αποφεύγουμε οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει το κοινό αίσθημα

Ακολουθούμε τους νόμους που διέπουν την προεκλογική περίοδο.

Δεν προκαλούμε το κοινό αίσθημα με υπερβολικές σπατάλες για την προβολή μας.

Δεν μεταφέρουμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για κανέναν συνυποψήφιο μας οποιασδήποτε παράταξης

Ασκούμε κριτική και σχολιάζουμε μόνο πολιτικά την λειτουργία των συνυποψήφιων των άλλων παρατάξεων. Οτιδήποτε ανήκει στην σφαίρα του ιδιωτικού δεν αποτελεί αντικείμενο πολιτικής κριτικής και εκμετάλλευσης.
Αν υποπέσει στην αντίληψή μας οποιαδήποτε παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας από οποιονδήποτε είναι υποχρέωση μας να το αναφέρουμε στον επικεφαλής της παράταξης και μόνο σε αυτόν προκειμένου να το διερευνήσει

Κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να διατηρηθεί στα πλαίσια του πολιτικού πολιτισμού που πρεσβεύουμε η εκλογική αναμέτρηση μέχρι και την ώρα της κάλπης.

Ωραία δεν θα ήταν να ίσχυε αυτός ο κώδικας και στις δικές μας παρατάξεις ώστε να μην έχουμε και πάλι το ίδιο τσίρκο που έχουμε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση;

Από το tro-ma-ktiko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου