Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Το Κοινωνικό Ιατρείο Λαμίας (ΚΙΛ) πρέπει να λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς!

Χθες άκουσα τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας να μιλάει σε τοπικό τηλεοπτικό κανάλι. Μεγάλο μέρος της ομιλίας του ήταν αφιερωμένο στο να περιγράψει ποιους δεν αφορά. Είπε ότι το ΚΙΛ θα δέχεται μόνο τους ανασφάλιστους! Σε ερώτηση της δημοσιογράφου πως θα αποδεικνύεται αν κάποιος είναι ανασφάλιστος ουσιαστικά δεν απάντησε. Είπε κάτι γενικά περί υπεύθυνης δήλωσης.

Γιατί σήμερα έχουν ανάγκη κοινωνικής συμπαράστασης μόνο οι ανασφάλιστοι;
Τι σημαίνει ανασφάλιστος ;
Αυτός που χρόνια δούλευε και τα έπαιρνε «μαύρα»; Αυτός που απολύθηκε? Αυτός που δεν μπορεί να βρει δουλειά ; Αυτός που βρήκε δουλειά και ο εργοδότης δεν τον ασφαλίζει καθόλου ή έχει συμφωνία να παίρνει όλες ή μέρος των ασφαλιστικών εισφορών στο χέρι?

Γιατί δεν έχει ανάγκη ο ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ με μικρή σύνταξη ή ο εργαζόμενος με ελάχιστες αποδοχές που αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στη τσέπη γιατί δεν υπάρχουν ειδικότητες που να έχουν συμβληθεί με τον ΕΟΠΥΥ ή γιατί τα ραντεβού είναι μετά από αρκετό καιρό (πολλές φορές μήνες) και αυτός τα χρειάζεται άμεσα; Δηλαδή το φίλτρο του ανασφάλιστου δεν μπορεί να μπει ως κριτήριο.
Ανάγκη αρωγής έχουν οι οικονομικά αδύναμοι αλλά πώς να τους βρεις; Με τη φορολογική δήλωση; Στη χώρα της φοροδιαφυγής με 5.500.000 φορολογούμενους να δηλώνουν εισόδημα αφορολόγητο εισόδημα και αυτό το φίλτρο είναι αναξιόπιστο.

Άποψη μου είναι ότι το ΚΙΛ πρέπει να λειτουργεί χωρίς αποκλεισμούς! Κάποιες μέρες ή κάποιες ώρες οι γιατροί που θέλουν να προσφέρουν να δέχονται χωρίς κανένα έλεγχο! Γιατί απλούστατα οι ανάγκες των συνανθρώπων μας δεν μπαίνουν σε ζυγαριά;

Ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας ας μη φοβάται ότι οι έχοντες και κατέχοντες θα έρθουν στο ΚΙΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου