Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Η μεγάλη απόφαση»

Στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 4-5-2012 δημοσιεύεται η παρακάτω επιστολή αναγνώστη :

Κύριε διευθυντά Στις προσεχείς εκλογές έχουμε:
Το ΚΚΕ ζητεί ισχυρή υπερψήφιση όχι για να κυβερνήσει, αλλά για να κατεδαφίσει τις δομές της οικονομίας που μας οδήγησαν στην ευημερία και στην Ευρώπη. Δεν εξηγεί πώς ένα εκατομμύριο μετανάστες συνωστίζονται σήμερα στην Ελλάδα από τους «παράδεισους» που υπόσχεται.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί Ε.Ε. και ευρώ, υπόσχεται παροχές αλλά αρνείται να ικανοποιήσει τους πιστωτές με τα χρήματα των οποίων γίνονταν οι παροχές. Αυτό θα γίνει αν γυρίσει στη δραχμή, υποτιμημένη κατά 50% τουλάχιστον, και με έναν αχαλίνωτο πληθωρισμό να μοιράζει στους Eλληνες κατοχικά χαρτονομίσματα.

Η εκ του «χάους» κατά τη μυθολογία μας αναδυθείσα ΔΗΜΑΡ επιθυμεί Ε.Ε. και ευρώ, αλλά όχι δυσάρεστα μέτρα ανόρθωσης της οικονομίας. Για τα περί ανάπτυξης που ανέξοδα επαναλαμβάνει, πρέπει η Ε.Ε. να χορηγήσει πόρους στην Ελλάδα για να πληρώσει τους Eλληνες πιστωτές της και να προωθήσει τις κρατικές επενδύσεις.
Αυτό θα γίνει αν ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, τις οποίες δεν αποδέχεται.
Οι Ανεξάρτητοι Eλληνες, δέκα τον αριθμό, αποτίναξαν τη «σκλαβιά» του κόμματός τους και θα μας βοηθήσουν να αποτινάξουμε και τη δική μας σκλαβιά. Τους ευχαριστούμε. Κι αυτοί, με οικονομικό πρόγραμμα «μπαξέ», θέλουν Ε.Ε. και ευρώ αλλά, ως γνήσιοι Ελληναράδες, θα... απαιτήσουν από την κ. Mέρκελ, εδώ και τώρα, χρήματα τα οποία η αξιοπρέπειά μας δεν μας επιτρέπει να επιστρέψουμε.
Εκεί συναντούν και την οικονομική αερολογία ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο συζητούν για συνεργασία, και το Αρμα Πολιτών, που αποκαλεί όσους ψήφισαν τα Μνημόνια, για να μη χρεοκοπήσουμε, προδότες…
Αυτό και αν δεν είναι Tragic!

Ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με τις αλλοπρόσαλλες πιρουέτες του αρχηγού του και η «Σκοτεινή»... Αυγή της ντροπής. Ερχόμαστε τώρα στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Το ΠΑΣΟΚ, ξεκινώντας από τον ιδρυτή του με το «Τσοβόλα, δώσ’ τα όλα» και φθάνοντας στον κατεδαφιστή του με το «Λεφτά υπάρχουν», έβαλε στο «σπίτι μας», την Ελλάδα, φωτιά, αθέατη στην αρχή. Σήμερα, αν δεν τη σβήσουμε, θα μας καταπιεί όλους.

Η Νέα Δημοκρατία συμπλήρωσε το έργο με τον πρώτο Κωνσταντίνο Μ. και δυστυχώς και τον δεύτερο Κωνσταντίνο Κ., παρά το δημιουργικό DNA του τελευταίου.
Oμως, τώρα, η Ελλάδα πρέπει να σωθεί παρά τον δικαιολογημένο θυμό που αισθάνονται για τους δύο «εμπρηστές» οι πολίτες, πολλοί από τους οποίους δεν είναι άμοιροι ευθυνών για τη σημερινή κατάσταση.

Το δίλημμα είναι εάν ο θυμός μας και η επιθυμία για εκδίκηση θα μας οδηγήσουν σε μια πολιτική και οικονομική αυτοχειρία όπως το 1922 ή εάν όλοι μαζί, θύτες και θύματα, θα σώσουμε το φλεγόμενο σπίτι μας, αφήνοντας για αργότερα τις δίκαιες τιμωρίες. Η χώρα πρέπει να κυβερνηθεί.
Στις λίγες ημέρες που μας μένουν ώς τις εκλογές, ας συλλογισθούμε όλοι ψύχραιμα την απόφασή μας. 

 Αλικη Παπαθανασιου-Δροση - Αχαρναί
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_135_04/05/2012_480945

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου