Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Νέα ταλαιπωρία προ των πυλών για τους ασφαλισμένους

Προβλήματα με τη φαρμακευτική τους περίθαλψη αναμένεται να αντιμετωπίσουν τις επόμενες μέρες οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).
Ο πρόεδρος του Οργανισμού, δήλωσε χθες στο προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου ότι αδυνατεί να εξοφλήσει αμέσως τα χρέη προς τους φαρμακοποιούς. Πρόκειται για 250 εκατομμύρια που αφορούν συνταγές του περασμένου Μαρτίου και επιπλέον 250 εκατομμύρια για συνταγές του 2011.Σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, συζητήθηκαν διάφορα εναλλακτικά σενάρια, αλλά η ουσία παραμένει, καθώς ο ΕΟΠΥΥ αποδεικνύεται ότι δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις υποχρεώσεις του. Το πρόβλημα προκαλείται από την ασυνέπεια των Ταμείων που απαρτίζουν το ΕΟΠΥΥ. Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι, με τη συμμετοχή των συμβουλίων συλλόγων μεγάλων αστικών κέντρων και θέμα την απόφαση κινητοποιήσεων. Ως πιο πιθανή μορφή κινητοποίησης εμφανίζεται η αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Ενδεικτικό του κλίματος που δημιουργείται είναι ότι το προεδρείο του ΠΦΣ κάλεσε τους φαρμακοποιούς να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητες που έχουν με τους πελάτες τους (δανεικά), εν όψει της προοπτικής που διαμορφώνεται.

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου