Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Το 83,22% των Ελλήνων πολιτών ΔΕΝ ψήφισε τον ΣΥΡΙΖΑ

Παρακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις μετά τις εκλογές νομίζει κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει 51% και όχι 16,78% ! Θα μπορούσε να σχηματιστεί μια κυβέρνηση με την υποστήριξη ΝΔ , ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με 168 βουλευτές εάν δεν υπήρχε η ακατανόητη εμμονή του Κυρίου Κουβέλη για  συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση. Χαρακτηριστικά αυτής της κατάστασης είναι τα λόγια του προέδρου της Δημοκρατίας προς τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Κο Κουβέλη:
ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Αναγάγουμε
δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ σε ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας. (βλέπε  πρακτικά των συναντήσεων 14-5-2012 των πολιτικών αρχηγών ΝΔ , ΠΑΣΟΚ , ΔΗΜΑΡ: http://www.presidency.gr/wpcontent/uploads/SuskepshPolitikwnArxhgwn14.5.12.pdf ).

Το παραπάνω σχόλιο του Προέδρου της Δημοκρατίας ήταν σε απάντηση της τοποθέτησης του Κυρίου Κουβέλη που είπε: «Αν  (η κυβέρνηση) δεν  έχει  και  τη  στήριξη  και  τη  συμμετοχή  του  δευτέρου  κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ), δεν θα μπορέσει να σταθεί και θα είναι εξαιρετικά εύκολο να καταρρεύσει την επόμενη  μέρα  της  γέννησής  της,  διότι  θα  στερείται  ακριβώς  αυτού  του κρίσιμου  στοιχείου  που  είναι  η  λαϊκή  και  η  κοινοβουλευτική  νομιμοποίηση στην ευρύτητά της.»

Συμπερασματικά:
-Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλανε το ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση αλλά μπορούσαν και χωρίς αυτόν. Είναι   τα κόμματα που κράτησαν  τη πιο υπεύθυνη στάση προσπαθώντας με πολλές προτάσεις να γίνει κυβέρνηση  συνεργασίας
-Η ΔΗΜΑΡ δεν είχε το θάρρος να κάνει συνεργασία χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να κυβερνήσει αν και του δόθηκε η δυνατότητα.   Είναι πιο εύκολο να καταγγέλλεις παρά να λύνεις προβλήματα που έχουν κόστος. Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα που οραματίζονται: Να δώσουν από 100ευρώ το μήνα όσοι έχουν εισοδήματα πάνω από 20.000 ευρώ, να γυρίσουμε στη δραχμή , να ξαναγίνουν κρατικά ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή , να χρησιμοποιήσουμε τις καταθέσεις για ανάπτυξη κλπ
 -Το ΚΚΕ είναι στο δικό του κόσμο . Δεν συνεργάζεται και δεν συζητάει με κανένα.
-Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες  είναι σε έναν άλλο δικό τους κόσμο … 7 σημείων .
Τέλος θεωρώ ακατανόητη την ανάδειξη από όλα (πλήν ΚΚΕ ) τα κόμματα σαν  ρυθμιστή της σωτηρίας της πατρίδας  το ΣΥΡΙΖΑ 

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/5/12, 8:51 π.μ.

    Πέρα από την κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμά του( που δεν είχε)θα πρέπει να μην ξεχνάμε τι θα γινόταν εάν τελικά συνκυβερνούσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

    Κατ'αρχήν θα γινόταν πράξη αυτό που προεκλογικά αποκήρυτταν και όλοι μας βλέπαμε:η συνεργασία με καθαρά μνημονιακή πολιτική, κάτι που καταδίκασε με την ψήφο του ο λαός.

    Και εδώ έρχονται τα πρακτικά προβλήματα.
    Οποιοδήποτε άλλο κόμμα συμμετείχε σε μία τέτοια κυβέρνηση θα είχε απέναντί του 149 αδίστακτους βουλευτές, που έχουν κάνει πράξη την διάλυση της χώρας τα τελευταία χρόνια.

    Ποιό σώφρων κόμμα με αντίθετη άποψη θα επιβίωνε σε μια τέτοια βουλή;
    Και βέβαια πως θα κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ με τους 52 βουλευτές;

    Η λύση για την Ελλάδα είναι μόνο μία.
    H πιθανότητα να βγεί πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και να πάρει(με την νέα του μορφή) τις 50 έδρες, όχι τόσο για να έχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία αλλά για να συρρικνωθούν τα διεφθαρμένα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Μόνο έαν υπάρξουν κάτω από 80-90 βουλευτές τους μέσα στην βουλή μπορεί η Ελλάδα να έχει κάποιο μέλλον και αυτό ακριβώς επιδιώκεται με την προσφυγή στις εκλογές.

    Όλα τα άλλα γίνονται για τις εντυπώσεις και για αυτό τα καθεστωτικά ΜΜΕ έχουν λυσσάξει γιατί διαβλέπουν ακριβώς αυτό το μετεκλογικό σενάριο.

    Στο χέρι των ψηφοφόρων πλέον είναι να σταλούν οι πραγματικοί φταίχτες στο σπίτι τους, ώστε να αλλάξει η σύνθεση της βουλής με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την είσοδο των μικρών κομμάτων που θα εκφράσουν την λαϊκή εντολή και υπάρξει έτσι μια νέα άφθαρτη και ελπιδοφόρα προοπτική για την χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/5/12, 10:12 π.μ.

    «τα διεφθαρμένα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.» άσκησαν εξουσία και φάνηκαν οι παθογένειες τους τα άλλα κόμματα μιλάνε εκ του ασφαλούς.
    «Στο χέρι των ψηφοφόρων πλέον είναι να σταλούν οι πραγματικοί φταίχτες στο σπίτι τους, ώστε να αλλάξει η σύνθεση της βουλής με πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και με την είσοδο των μικρών κομμάτων που θα εκφράσουν την λαϊκή εντολή και υπάρξει έτσι μια νέα άφθαρτη και ελπιδοφόρα προοπτική για την χώρα.»
    Οι απόψεις που έχουν διατυπώσεις μέχρι σήμερα που τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κάθε άλλο παρά «ελπιδοφόρα προοπτική για την χώρα» εγγυώνται. Κρατικοποιήσεις , μαζικοί διορισμοί στο δημόσιο αναπαραγάγει το μοντέλο που μας έφερε στη καταστροφή: Μεγάλο , ανεξέλεγκτο , αντιπαραγωγικό , σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος. Ενδιαφέρουσες και άμεσα υλοποιήσιμες προτάσεις για την έξοδο της χώρας από τη κρίση έχουν μικρά κόμματα που έμειναν εκτός βουλής:
    Οικολόγοι , ΔΥΣΥ, Δημιουργία Ξανά , Δράση.
    Γιατί να λοιπόν να ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι κάποια από τα παραπάνω κόμματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή