Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Γιατί θα πάω να ψηφίσω

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής, ενώ πότιζα το γνωστό μποστάνι στην ταράτσα, είδα ξαφνικά το φεγγάρι να προβάλει ολόλαμπρον πάνω απο τον Υμηττό κι έμεινα να το κοιτάζω αποσβολωμένη, με το ποτιστήρι να τρέχει πάνω απο τις πιπεριές. Λίγο πριν τις πνίξω παράτησα και το ποτιστήρι και την ταράτσα κι έτρεξα στον φίλο μας τον Google, ο οποίος επιβεβαίωσε την ανησυχία μου. Δεν μας φτάνουν οι εκλογές, έχουμε και πανσέληνο το πρωΐ της Κυριακής. Στον Σκορπιό. Το σύμβολο των Άκρων.Επειδή όμως οι συμβολικές λεπτομέρειες δεν πτοούν τους σοβαρούς ψηφοφόρους, το πρωΐ του Σαββάτου σταμάτησα τις δικαιολογίες και κάθισα να κάνω επιτέλους τη δουλειά μου. Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες που παραμένω αναποφάσιστη ως την παραμονή των εκλογών κι ευτυχώς που ο Βαρουφάκης έκανε τη μισή δουλειά που πρέπει να κάνει κάθε σοβαρός, αναποφάσιστος ψηφοφόρος. Τα κριτήριά του δεν συμφωνούν απόλυτα με τα δικά μου αλλά το Test Drive των μικρότερων κομμάτων ήταν πολύ χρήσιμο, διότι αυτή τη φορά, σε αντίθεση με πολλές προηγούμενες, έχουμε πολλές επιλογές – και πολύ πιο δύσκολη δουλειά.

Μία απο τις επιλογές είναι να μείνω σπίτι και να κάνω το παπί αλλά είναι θέμα αρχής. Η ψήφος είναι η δουλειά του πολίτη κι αν εγώ δεν κάνω τη δουλειά που πρέπει να κάνω, πώς περιμένω απο τους πολιτικούς να κάνουν την δική τους; Και με ποιό δικαίωμα τους κατηγορώ όταν δεν την κάνουν; Αφελής ή όχι, το σίγουρο είναι ότι αν δεν πάω να ψηφίσω, θα κάνω καλό στους πολιτικούς και όχι στον εαυτό μου.

Όλα βρίσκονται σε απόσταση λίγων κλικ, άλλωστε. Και τα προγράμματα των κομμάτων και οι λίστες των υποψηφίων με βιογραφικά και φωτογραφίες και βίντεο και άρθρα και αναλύσεις επι αναλύσεων και απόψεις και γνώμες – καμιά δικαιολογία για τους τεμπέληδες, παιδιά. Είμαστε στριμωγμένοι απο παντού. Εμείς αποφασίζουμε ποιοί μας κυβερνάνε και πρέπει να αποφασίσουμε σήμερα. Έστω και πάνω απο την κάλπη. Αλλά όχι μακριά της.
http://www.protagon.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου