Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ψήφισμα για τον αντικαπνιστικό θα καταθέσουν οι εστιάτορες

Ψήφισμα στον αντικαπνιστικό νόμο, το οποίο θα προβλέπει διαχωρισμό καταστημάτων σε «καπνιζόντων» και μη καθώς και τη μετακύλιση των προστίμων στους πελάτες και όχι στους καταστηματάρχες, θα παραδώσουν στο προεδρείο της Βουλής οι επαγγελματίες εστίασης και αναψυχής, όπως αποφάσισαν στη συνεδρίαση τους. Στην «μαραθώνια» αυτή συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός του Συντονιστικού των Επαγγελματιών Εστίασης και Αναψυχής και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της Δημοκρατικής Συμμαχίας και της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Στα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου περιλαμβάνεται η αντικατάσταση των άρθρων 3 και 6 του Ν. 3730/2008, δηλαδή να επιτρέπεται ο ελεύθερος διαχωρισμός των καταστημάτων σε "καπνιζόντων" και "μη καπνιζόντων".
Οι εστιάτορες προέβαλλαν στα επιχειρήματα τους τον κίνδυνο συρρίκνωσης του κλάδου και της απώλειας θέσεων εργασίας, ενώ ο γ.γ. της Ομοσπονδίας Εστιατόρων ζήτησε την θέσπιση φορολογικών κινήτρων για τα καταστήματα που θα επιλέξουν να είναι "μη καπνιζόντων".

Ο πρόεδρος του Συντονιστικού Καφέ-Μπαρ, Δ. Αρβανίτης, δήλωσε πως «όπου η συνεύρεση κόσμου είναι υποχρεωτική, το κάπνισμα να απαγορεύεται. Όπου όμως δεν είναι υποχρεωτική η συνεύρεση, να δίνεται η επιλογή στον κόσμο να αποφασίσει εάν θέλει να εισέλθει στο συγκεκριμένο κατάστημα με βάση ξεκάθαρη σήμανση που θα υποχρεούται να φέρει». Πρόσθεσε μάλιστα πως θα επιδοθεί εξώδικο με δικαστικό επιμελητή στον Πρωθυπουργό

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου