Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Τσουχτερά πρόστιμα σε όσους ρυπαίνουν στο Δήμο Βόλου

Με πρόστιμα που θα ξεκινούν από 500 ευρώ και θα φτάνουν τις δεκάδες χιλιάδες είναι αποφασισμένος ο Δήμος Βόλου να τιμωρεί όσους ρυπαίνουν την πόλη.

Καταστηματάρχες, εταιρίες με διαφημιστικά φυλλάδια, ακόμη και κάτοικοι που δεν θα τοποθετούν τα σκουπίδια και τα χάρτινα κουτιά μέσα στους κάδους απορριμμάτων θα βρίσκονται στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας και θα πληρώνουν το αντίτιμο της κίνησής τους. Η πρόταση αυτή και ο καθορισμός των προστίμων θα συζητηθούν από το Δημοτικό Συμβούλιο μέσα στο Μάιο, όταν και θα ψηφιστεί ο νέος κανονισμός της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Στο προσκήνιο επανήλθε γι’ ακόμη μια φορά το πρόβλημα που υπάρχει με τα απορρίμματα στο πολεοδομικό συγκρότημα και κυρίως τα μεγάλα χαρτόκουτα που κάτοικοι και καταστηματάρχες τοποθετούν εκτός των κάδων. Το Σάββατο το βράδυ τα χαρτόκουτα «αιωρούνταν» σε όλη την πόλη εξαιτίας των δυνατών ανέμων.
Αυτό είναι και το μεγάλο μας πρόβλημα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μπάμπης Τσαμπάζης, σε ό,τι αφορά τα σκουπίδια και κυρίως τα χάρτινα κουτιά, τα οποία καταστηματάρχες και κάτοικοι τα τοποθετούν δίπλα και όχι μέσα στους κάδους παρά τις συστάσεις της Υπηρεσίας.
«Τα χαρτόκουτα θα πρέπει να γίνονται πακέτα για να μπαίνουν μέσα στον κάδο. Τώρα με την ψήφιση του νέου κανονισμού είμαστε αποφασισμένοι να ορίσουμε τσουχτερά πρόστιμα γιατί παρ’ όλες τις συστάσεις προς τους καταστηματάρχες το πρόβλημα παραμένει», σημείωσε ο Αντιδήμαρχος.
Τόνισε πως με τον καινούργιο κανονισμό, ο οποίος θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί σε προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, τα πρόστιμα για τους παραβάτες θα είναι αρκετά υψηλά.
«Ο ρυπαίνων θα πληρώνει. Θα είμαστε αυστηροί σε τέτοιου είδους κινήσεις τόσο των καταστηματαρχών, όσο και των εταιριών με τα διαφημιστικά φυλλάδια αλλά και των δημοτών. Τα πρόστιμα μπορεί να ξεκινούν από 500 ευρώ και να φτάνουν τις δεκάδες χιλιάδες ανάλογα με τη ρύπανση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαμπάζης.
Ο προηγούμενος κανονισμός που ισχύει μέχρι και σήμερα ορίζει πρόστιμα για τους παραβάτες της καθαριότητας, όμως τα χρηματικά ποσά είναι μικρά καθώς ξεκινούν από 20 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 200 ευρώ. Παρ’ όλα αυτά δεν έχει επιβληθεί κάποιο πρόστιμο, με τη Δημοτική Αρχή να δείχνει ανοχή τουλάχιστον προς στιγμή.
«Με την καθαριότητα δεν παίζουμε. Επειδή τα πρόστιμα που ισχύουν τώρα είναι χαμηλά αυτή τη στιγμή κάνουμε συστάσεις. Μετά όμως από την ψήφισμα και την ισχύ του νέου κανονισμού είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την πόλη καθαρή και να επιβάλλουμε ποινές», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος.
Στο μεταξύ εξαιτίας των δυνατών ανέμων έσπασαν αρκετά κλαδιά δέντρων στην οδό Κ. Καρτάλη, στον Άναυρο αλλά και στην περιοχή του Οξυγόνου, χωρίς όμως να προκαλέσουν ζημιές αλλά ούτε και αναστάτωση.
Παράλληλα ο αέρας παρέσυρε αρκετούς κάδους απορριμμάτων στη Ν. Ιωνία, ενώ στον Περιφερειακό οι οδηγοί τρόμαξαν μόλις αντίκρισαν στη μέση του δρόμου ένα κάδο απορριμμάτων.
Τα συνεργεία σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο αποκατέστησαν τις ζημιές την Κυριακή, ενώ βρίσκονται σε ετοιμότητα στην περίπτωση που συνεχιστούν οι δυνατοί άνεμοι.
taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου