Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Καλές επιδόσεις για 5 ελληνικά ΑΕΙ

Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια «πλασάρονται», για πρώτη φορά, στα πρώτα 200 παγκοσμίως. Αυτό προκύπτει από την τελευταία κατάταξη του οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS) που αφορά σε πέντε επιστημονικούς κλάδους, μετρώντας το ακαδημαϊκό έργο, την έρευνα, τις παραπομπές που συγκέντρωσαν οι δημοσιεύσεις κάθε ιδρύματος και το εργασιακό περιβάλλον.Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια «πλασάρονται», για πρώτη φορά, στα πρώτα 200 παγκοσμίως. Αυτό προκύπτει από την τελευταία κατάταξη του οργανισμού Quacquarelli Symonds (QS) που αφορά σε πέντε επιστημονικούς κλάδους, μετρώντας το ακαδημαϊκό έργο, την έρευνα, τις παραπομπές που συγκέντρωσαν οι δημοσιεύσεις κάθε ιδρύματος και το εργασιακό περιβάλλον. Ηγετική θέση εξακολουθούν να έχουν, βεβαίως, τα αμερικανικά πανεπιστήμια, με το ΜIT να κερδίζει την πρωτιά και στους πέντε κλάδους. Από την έρευνα προκύπτει:
Πολιτικοί Μηχανικοί: Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας, το Αριστοτέλειο (ΑΠΘ) και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) βρίσκονται στις θέσεις από 51-100, ενώ ακολουθεί το Πανεπιστήμιο Πάτρας στις θέσεις από 101-150. Πρώτο το ΜΙΤ και ακολουθούν τα Πανεπιστήμια του Στάνφορντ και του Κέιμπριτζ.
Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί: Το ΕΜΠ βρίσκεται στις θέσεις 51-100, ενώ το Πανεπιστήμιο Αθηνών ακολουθεί (151-200). Το τοπ 3 δεν αλλάζει σε σχέση με τον προηγούμενο κλάδο.
Μηχανολόγοι Μηχανικοί: Πολύ καλή είναι η επίδοση του Πανεπιστημίου Κρήτης βρίσκεται στις (θέσεις 51-100), ακολουθεί το ΕΜΠ (θέσεις 101-150) και το ΑΠΘ (θέσεις 151-200). Πρώτο το ΜΙΤ.
Χημικοί Μηχανικοί: Ξεχωρίζει το ΑΠΘ (101-150) και ακολουθούν το Πανεπιστήμιο Πάτρας (101-150) και το ΕΜΠ (151-200). Την πρωτιά διατηρεί το ΜΙΤ, ακολουθούμενο από το Κέιμπριτζ και το Μπέρκλεϊ.
Πληροφορική: ΑΠΘ και ΕΜΠ βρίσκονται στις θέσεις από (151-200). Στην πρώτη θέση βρίσκεται και πάλι το MIT.
http://www.imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου