Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Πλήρης καταγραφή της δημόσιας περιουσίας

Αλήθεια ο Δήμος Λαμίας ξέρει τι έχει στην κατοχή του; , θα απαντήσει στα ερωτήματα που τέθηκαν απο τους Ενεργούς  Πολίτες με την επιστολή αυτή ;
Στην ολοκληρωμένη καταγραφή της δημόσιας περιουσίας από εξειδικευμένη ομάδα συμβούλων προχωρά η κυβέρνηση προκειμένου μέχρι τα μέσα του έτους να έχει πλήρη εικόνα για την πραγματική αξία της.
Τη σχετική ανακοίνωση έκανε χθες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου απαντώντας σε σχετική επερώτηση βουλευτών της ΝΔ. Ειδικότερα, παραδέχτηκε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει πραγματική εικόνα για τη συνολική αξία της δημόσιας περιουσίας, ούτε ολοκληρωμένη καταγραφή της, ούτε επιστημονικά τεκμηριωμένη αποτίμηση, ενώ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν είχε κάνει καμία προσπάθεια: «Αν υπήρχε, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Τα προηγούμενα έξι χρόνια δεν υπήρξε ίχνος περιέργειας για την περιουσία του κράτους. Αν υπήρχε ίχνος βούλησης, τουλάχιστον θα είχε καταγραφεί στο μητρώο, που δεν έγινε», τόνισε με νόημα.
Ο υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στα γενικότερα θέματα, δήλωσε πως «η οικονομία αρχίζει να δείχνει σημάδια θετικά» και ότι «η χώρα είναι όρθια και προχωράει απέναντι στη μιζέρια και τον μηδενισμό, στις κούφιες υποσχέσεις αυτών που έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, στις «Σειρήνες» του λαϊκισμού και των αδιέξοδων προτάσεων».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/1/11, 3:11 μ.μ.

    Θα έπρεπε να γνωρίζει ο συντάκτης,ότι ο Δήμος Λαμιέων είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Περιφέρειας ο οποίος επί της Δημαρχίας του Γ.Κοτρωνιά συμμάζεψε τα οικονομικά του και από το 2001 συντάσσει ισολογισμό, ο οποίος δημοσιεύευται ετησίως και αποτελεί δημόσια εικόνα (για τους γνωρίζοντες τεχνικά) της οικονομικής κατάστασής του.Ενώ είναι από τους πρώτους Πανελλεδικά που εφάρμοσε με επιτυχία το Διπλογραφικό σύστημα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή