Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Ποιά είναι τα πρόσωπα πίσω από τη σκηνή;

Άνθρωποι του Δήμου Λαμιέων, αλλά και τα αόρατα μέλη του Δ.Σ της Κινηματογραφικής Λέσχης Λαμίας, φωτογραφίζονται να συμμετέχουν στο διαφαινόμενο σκάνδαλο των δωρεάν προβολών ταινιών στο Δημοτικό Θέατρο, σε άρθρο στη σημερινή Ημέρα( 5/8/2010):
Ποιος το περίμενε ότι θα παίζουν και πίσω από τις ταινίες. Προσπαθούν να μετατρέψουν την εξαίρεση σε κανόνα;
Κύριε Διευθυντά...
Τώρα μαθαίνουν στο Δημαρχείο ότι ακόμη και πίσω από την προμήθεια στις κινηματογραφικές ταινίες υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν και το χαρτζιλίκι τους; Το να υπάρξει μια κινηματογραφική ταινία σημαίνει αρκετά πράγματα.
Υπήρχαν και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που σε τέτοιες περιπτώσεις πάντα διευκολύνουν. Είναι άδικο βέβαια να αναφέρονται στο αντιδήμαρχο κ. Σαγιά, αφού υπεύθυνος σε αυτό το σκηνικό τα τελευταία χρόνια είναι ο παχυλά αμειβόμενος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης.
Δεν ξέρετε λοιπόν ότι η εκμετάλλευση του κινηματογράφου έχει περάσει στα χέρια της επιχείρησης; Ο κινηματογράφος σαν στέγη είναι δημοτική υπηρεσία. Ο κινηματογράφος σαν λειτουργία, δηλαδή σαν προβολή, είναι επιχείρηση. Δηλαδή ο δήμος διαθέτει δημοτικούς υπαλλήλους για τη λειτουργία του κινηματογράφου τα έσοδα του οποίου δεν πάνε στο δήμο αλλά στην δημοτική επιχείρηση. Επομένως και τις προμήθειες τις κάνει η Δημ. Επιχείρηση. Εκεί ανάμεσα μπήκαν κάποιοι που χρησιμοποιούν τη σφραγίδα της «Λέσχης» για να κάνουν τις δικές τους δουλειές…
Βγαίνει ωστόσο η κα Μπριάνη και δηλώνει ότι είναι ο μόνος νόμιμος τρόπος για να πάρουν ταινίες, βλέπετε από την αυτοδιοικητική εμπειρία της κας Μπριάνη της έχει μείνει μόνο αυτό, είναι η παράκαμψη δηλαδή της διαγωνιστικής διαδικασίας. Πραγματικά, σε ποιον τα λέει αυτά η συγκεκριμένη κυρία; Μήπως συνομιλητή της έχει τον δήμαρχο; Με όλα αυτά τα καμώματα δεν μπορεί να σκεπάσει την πραγματική αφετηρία των όσων καταγράφονται. Το αν κάποιοι επέλεξαν αυτή τη μεθοδολογία δυστυχώς δεν είναι ο κανόνας. Είναι η εξαίρεση και μόνο. Αν τώρα επιθυμούν να μετατρέψουν την εξαίρεση σε κανόνα αυτό είναι δικό τους πρόβλημα. Και για να μη νομίζουν ότι το θέμα προκύπτει τώρα, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι από το παρελθόν πίσω από τις ταινίες θα εντοπίσουμε σχεδόν τα ίδια πρόσωπα.
Γ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου