Τρίτη 17 Αυγούστου 2010

"Καυτό" διήμερο με υψηλές θερμοκρασίες


"Καυτό" διήμερο, με θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 41 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά προβλέπουν για σήμερα και αύριο οι μετεωρολόγοι. Η χθεσινή μέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι βόρειοι άνεμοι δρόσισαν κάπως την ατμόσφαιρα, δεν ήταν παρά ένα μικρό διάλειμμα, αφού μέχρι και την Τρίτη η ζέστη θα είναι ανυπόφορη στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν πτώση της θερμοκρασίας από την Τετάρτη. Για σήμερα οι μετεωρολόγοι προβλέπουν αίθριο καιρό, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται από 39-41 βαθμούς στην ηπειρωτική χώρα και από 37-39 βαθμούς στα νησιά. Μόνο στα ορεινά της Ηπείρου αναμένεται να συννεφιάσει από το απόγευμα και μετά, ενώ και το χθεσινό μελτέμι θα εξασθενήσει, αφού οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 4-5 μποφόρ στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μοναδική εξαίρεση θα είναι τα νησιά των Κυκλάδων και του Ιονίου, όπου οι ισχυροί άνεμοι θα συμβάλουν ώστε η
μέγιστη θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 36 βαθμούς.

Σήμερα Τρίτη θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στα επίπεδα των 37-39 βαθμών, αλλά η γενική εικόνα του καιρού δεν θα αλλάξει. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα το θερμόμετρο θα "κολλήσει" στους 39-41 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη θα δείχνει 37-40 βαθμούς.

Από Τετάρτη, ωστόσο, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία θα συνεχιστεί και το επόμενο διήμερο. Σε αυτό θα συμβάλει η ενίσχυση των βοριάδων στα πελάγη, οι οποίοι θα έχουν ένταση μέχρι και 7 μποφόρ. Τις επόμενες δύο ημέρες θα συμπληρωθεί ένα εξαήμερο ζέστης, όπου ο υδράργυρος βρισκόταν συνεχώς κοντά στους 40 βαθμούς.

Από το Kafeneio-gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου