Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Η σιωπή των αμνών

Ανταποκρινομενος στο καλεσμα φορεων για τα διοδια βρεθηκα στη ενημερωτική εκδηλωση στο ΤΕΕ .
Οι κατοικοι των περιοχων που θιγονται ειναι αγανακτισμενοι και δικαιολογημενα γιατι βρεθηκαν εγκλωβισμενοι μεσα στα ιδια τους τα σπιτια.
Καθημερινες μετακινησεις τους προς γειτονικα διαμερισματα , στην εργασια τους αλλα και σε πολλες περιπτωσεις στην εδρα του Δημου τους πρεπει να πληρωνονται ακριβα κατα παραβαση του Συνταγματος που προβλεπει την ελευθερη διακινηση σε ολη την επικρατεια.
Η αγνοια αλλα και ο φοβος των συνεπειων της μη πληρωμης των διοδιων δημιουργει μια συγκεχυμενη κατασταση με αποτελεσμα ο κοσμος να μην ξερει τι πρεπει η τι μπορει να κανει μπροστα σε αυτο το προβλημα.
Το τραγικο σε αυτη την κατασταση ομως ειναι η ολοκληρωτικη απουσια της Τοπικης Αυτοδιοικησης, Νομαρχιακης και Δημοτικης , των Βουλευτων του Νομου που σιωπουν, της Περιφερειας αλλα και πολλων αλλων παραγοντων και φορεων που εχουν αμεση σχεση με παραγωγικες δραστηριοτητες του Νομου μας.
Η οικονομικη πλευρα της λειτουργιας των διοδιων εκτος των αλλων θα πληξει δυστυχως και πολλες επαγγελματικες ομαδες μεσα σε μια δυσκολη χρονικη περιοδο για την επιχειρηματικοτητα ειδικα σε μικρες επιχειρησεις που δεν θα αντεξουν το συνεχως αυξανομενο κοστος.
Ειναι κριμα να υποφερουν μεγαλες κοινωνικες ομαδες και αυτοι που υποτιθεται θα εδιναν τη λυση να σκεφτονται την καθε τους κινηση με βαση το προεκλογικο σκηνικο και μονο .
Ολοι εχουν σωπασει και περιμενουν την επομενη κινηση απο τους πολιτικους αντιπαλους φοβουμενοι να μην πεσουν σε καποια παγιδα
Δυστυχως για μια φορα ακομη στεκονται χαμηλοτερα των περιστασεων.

Κουτσικος Γιαννης
Μελος Πρωτοβουλιας Ενεργων Πολιτων Λαμιας

1 σχόλιο: