Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ευαισθητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. σε υποθέσεις κακοποίησης ζώων


Οδηγίες προς τις αστυνομικές διευθύνσεις σχετικά με τις υποχρεώσεις των αστυνομικών όσον αφορά τη διερεύνηση περιστατικών κακοποίησης ή θανάτωσης ζώων απέστειλε πριν από λίγες ημέρες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Το ενδιαφέρον του υπουργείου στράφηκε προς αυτή την κατεύθυνση ύστερα από σειρά καταγγελιών και δημοσιευμάτων που αφορούσαν κακοποίηση ζώων αλλά και λόγω των παρεμβάσεων φιλοζωικών οργανώσεων, με μέλη των οποίων συναντήθηκε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης Γρ. Τασούλας. Οπως ανέφερε στέλεχος του υπουργείου, ζητείται μια πιο ενεργή στάση της αστυνομίας στη διερεύνηση τέτοιων θεμάτων. Μεταξύ άλλων το έγγραφο που εστάλη ηλεκτρονικά στις 4 Αυγούστου ζητεί από τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών να «εξετάζουν άμεσα κάθε πληροφορία για βασανισμό ή θανάτωση ζώων με όποιον τρόπο και αν λαμβάνουν γνώση και να εφαρμόζουν με αυστηρότητα την κείμενη νομοθεσία κατά παντός υπευθύνου», αλλά και να επισημανθεί στο αστυνομικό προσωπικό «η υποχρέωση άμεσης εκδήλωσης ενεργειών σε κάθε πληροφορία ή καταγγελία που περιέρχεται σε γνώση τους, απαντώντας εγγράφως στους καταγγέλλοντες».

Μεταξύ άλλων, ζητείται από τις κατά τόπους αστυνομικές αρχές να συνεργάζονται με τις φιλοζωικές και άλλες οργανώσεις. Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα και έπειτα από σειρά δημοσιευμάτων, κυρίως διαδικτυακών, που αφορούσε σε κακοποίηση ζώων και πολλές φορές συνοδευόταν από ανάλογο φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό.

Ας ελπίσουμε πως θα συμμορφωθεί και η Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, ώστε να μην βλέπουμε στην πόλη μας τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα(όπως το πρόσφατο περιστατικό της φωτογραφίας με το σκυλάκι που δέθηκε με σύρμα στον κάδο των σκουπιδιών για να πεθάνει) από κάποιους που αυτοαποκαλούνται άνθρωποι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου