Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Οδός Τυμφρηστού . Ο δρόμος της ντροπής

Η οδός Τυμφρηστού ξεκινά από το café  Βόρειο στην βορειοδυτική πλευρά της πόλης και καταλήγει στον Άγιο Λουκά.
Η κατάσταση του δρόμου είναι απαράδεκτη. Υπάρχει έλλειψη πεζοδρομίων με αποτέλεσμα οι πολίτες να είναι αναγκασμένοι να περπατούν στο οδόστρωμα. Εκεί που υπάρχουν κάποια πεζοδρόμια, συχνά βλέπουμε αυτοκίνητα παρκαρισμένα, επειδή φυσικά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι στάθμευσης, φράζοντας έτσι τον δρόμο των πολιτών και αναγκάζοντας τους να περπατούν στον δρόμο με κίνδυνο να παρασυρθούν από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Επίσης ο δρόμος χαρακτηρίζεται από τις πολλές στροφές με συνέπεια την έλλειψη ορατότητας από τους οδηγούς.



Αριστερά ο δρόμος, στην μέση τα χόρτα και δεξιά το χαντάκι. Το μόνο που λείπει είναι το πεζοδρόμιο. Τα χόρτα θα μπορούσε τουλάχιστον να τα κόψει κάποιος να βλέπουν οι άνθρωποι να μην πέσουν στο χαντάκι. 
Μπρος γκρεμός και δίπλα ρέμα. Αριστερά υπάρχει γκρεμός...
Εδώ βλέπουμε σταθμευμένα αυτοκίνητα αναγκαστικά πάνω στο πεζοδρόμιο, διότι αν σταθμεύσουν στον δρόμο δεν θα χωράνε να περάσουν τα αυτοκίνητα που κινούνται στον δρόμο και διότι είναι διπλής κατεύθυνσης.



Και εδώ τα ίδια…
Εδώ να δούμε από πού θα περάσει ο πεζός 
 Προτείνουμε την άμεση μονοδρόμηση του δρόμου και την κατασκευή πεζοδρομίων σε όλο το μήκος του και την κάλυψη όλων των αυλακών ύδρευσης και συλλογής ομβρίων υδάτων που βρίσκονται δίπλα στον δρόμο .



Γιώργος Καλλίωρας
Μέλος της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών Λαμίας

3 σχόλια:

  1. ο Περιηγητής18/8/10, 3:24 μ.μ.

    Την μια πλευρά είδατε πάλι κύριε ΚΑΛΛΙΩΡΑ . Γιατί αν μπαίναται στον κόπο να δείτε και από την άλλη θα θα είχατε δει ότι ήδη είναι σε εξέλιξη η κατασκευή πεζοδρομίου & τοιχίου αλλά και αν ανέβετε από το ισιαδάκι προς προφ.Ηλία , δεξιά σας θα αντιληφθείτε ότι κατασκευάζεται νέος Περιφερειακός δρόμος .
    Σημ: Για να σας βοηθήσουμε να τα δείτε όλα αυτά σύντομα θα σας στείλουμε και τις αντιστοιχες φωτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δηλαδή αγαπητέ συμπολίτη αν κάποιος πέσει στον δρόμο και σκοτωθεί σε κάποιο ανύπαρκτο πεζοδρόμιο της οδού Τυμφρηστού ο δήμος Λαμίας θα πάρει άφεση αμαρτιών επειδή κάνει κάποια έργα στο Τσαλτάκη και στον περιφερικό. Στην οδό Τυμφρηστού αναφερόμαστε αγαπητέ συμπολίτη και πράγματι αν κάποιος περπατήσει την δρόμο απ’ άκρη σε άκρη μόνο εικόνες τριτοκοσμικής χώρας μπορεί να συναντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος19/8/10, 10:42 μ.μ.

    Μπορει να κοψει δρομο απο τσαλτακη να θαυμασει τις ομορφιες της Πολης και να παει στον προορισμο του... τι καλυτερο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή