Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Το πρόγραμμα Life ξεκινά στην Οίτη και το Καλλίδρομο

Το πρόγραμμα για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας στα βουνά της Οίτης και του Καλλιδρόμου παρουσιάστηκε σήμερα για πρώτη φορά στην Επιτροπή Περιβάλλοντος Στερεάς.
Πρόκειται για έναν σχεδιασμό που εκτελείται από την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης, το Πανεπιστήμιο Αθηνών, τον Αρκτούρο και την Περιφέρεια Στερεάς, με στόχο τη διαχείριση και προστασία σημαντικών οικοτόπων των δύο βουνών.
Οι συντελεστές του προγράμματος παρουσίασαν το σχεδιασμό τους για τις διαχειριστικές πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόσουν στα δάση, ώστε να διατηρηθούν και να προστατευθούν τα εποχικά λιμνία που εμφανίζονται εκεί, καθώς και τα λιβάδια τους.

 Όπως δήλωσαν οι αρμόδιοι, η δουλειά τους θα γίνει σε διάφορες περιοχές της Οίτης και του Καλλιδρόμου. Θα φτιάξουν, επίσης ,προσβάσεις φιλικές προς το περιβάλλον για τους περαστικούς, θα πραγματοποιήσουν διάφορα σεμινάρια και εκδηλώσεις που θα ενημερώνουν διεθνώς τον κόσμο για τα δύο βουνά. Τις εισηγήσεις των υπευθύνων άκουσαν τα μέλης της επιτροπής περιβάλλοντος καθώς και εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συλλόγων των πέντε δήμων της Φθιώτιδας που σχετίζονται με τα δύο βουνά.

 lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου