Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Το παραμύθι

Δεύτερη ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων σήμερα, με το πολυνομοσχέδιο των προαπαιτούμενων μέτρων να τίθεται στην κρίση της Βουλής και με τον λεγόμενο αντιμνημονιακό λόγο να κυριαρχεί σε Μέσα Ενημέρωσης και στους ανά την Ελλάδα καφενέδες, από την κραυγάζουσα αντιπολίτευση και από συνδικάτα με σαφή πολιτικό λόγο: «΄Η εμείς ή αυτοί».
Που πάει να πει ότι όταν με το καλό ο ελληνικός λαός φέρει στην εξουσία μία «αντιμνημονιακή» και «πατριωτική» κυβέρνηση, τότε όλα τα προβλήματά μας θα λυθούν ως διά μαγείας:
Οι Ευρωπαίοι θα αναγκασθούν να αλλάξουν πολιτική, θα μας διαγράψουν τα χρέη, για να εξοφλούμε όποτε θέλουμε και όποτε μπορούμε, ώσπου να σταθεροποιήσουμε την οικονομία μας, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αναγκαστεί να αλλάξει ρόλο, να ανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες με χρήματα των Γερμανών, των Γάλλων και των λοιπών Ευρωπαίων και ας δανείζονται αυτοί ακριβότερα από εμάς για να μας δανείζουν, να μας δώσουν στο άψε σβήσε τα λεφτά του ΕΣΠΑ, να ανοίξουν τις κάνουλες της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, και γιατί όχι να εγκρίνουν και ένα σχέδιο Μάρσαλ.

Από την άλλη, εμείς να εξακολουθούμε να ζούμε όπως ζούσαμε, να πληρωνόμαστε καλά, οι επιχειρήσεις να μην μπορούν να απολύσουν ούτε έναν επ’ απειλή πολυήμερων απεργιών, το Δημόσιο να προσλαμβάνει οποιονδήποτε δεν μπορεί να βρει δουλειά έξω από αυτό, να κλέβουμε τον ΦΠΑ και να κρύβουμε εισοδήματα και παρ’ όλα αυτά να εξακολουθούμε να συναλλασσόμεθα με ευρώ, να βρίζουμε τους άλλους ως τοκογλύφους και δυνάστες, να τους επιβάλλουμε τις λύσεις που εμείς ονειρευόμαστε, γιατί; Διότι ως γνωστόν είμαστε οι πιο μάγκες της Ευρώπης και εμείς τους δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού!

Ετσι, νομίζουν, ότι σε μία νυχτερινή διάσκεψη (Κορυφής ή Eurogroup, δεν έχει σημασία!) οι Ευρωπαίοι εταίροι θα καταλάβουν το «λάθος» τους, θα μας ζητήσουν μία ταπεινή συγγνώμη για τα δεινά που μας φόρτωσαν και όλοι θα περάσουν καλά κι εμείς... καλύτερα!

Το δυστύχημα είναι ότι όλα τούτα κάποιοι τα πιστεύουν. Και άλλοι δεν τα πιστεύουν μεν αλλά τους βολεύει να τα πιστεύουν κάποιοι άλλοι που πυκνώνουν τις τάξεις τους, έστω και αν μετά (αν έχει μετά!) δεν θα έχουν χώρα να σταδιοδρομήσουν πολιτικά. Το ευτύχημα είναι ότι απόψε (ελπίζουμε!) η πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου να δείξει σύνεση και εθνική προσήλωση! Ειδάλλως, για πρώτη φορά στο... παραμύθι, θα επικρατήσει ο... δράκος!


Κέρδος 7/11/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου