Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Απεργούν οι γιατροί Τετάρτη και Πέμπτη

Απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη 9 και 10 Φεβρουαρίου αποφάσισε κατά την χθεσινή Γενική Συνέλευση ο Ιατρικός Σύλλογος Φθιώτιδας, συμμετέχοντας στις πανελλήνιες κινητοποιήσεις για την απόσυρση του υπό ψήφιση νομοσχεδίου Υγείας.

Επειδή τα ΜΜΕ ''παραμορφώνουν'' τις εξελίξεις στον χώρο της Υγείας, διαβάστε τι ζητούν οι γιατροί (ΙΣΑ, ΙΚΑ, ΕΣΥ) για να διαμορφώσετε την δική σας άποψη:

* Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο «που εμπορευματοποιεί πλήρως την περίθαλψη».

* Να καταργηθεί κάθε είδους «χαράτσι» από την τσέπη των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία. Κατάργηση τόσο της πληρωμής στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία όσο και της λεγόμενης «ολοήμερης» απογευματινής λειτουργίας.

* Δωρεάν, αποκλειστικά δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη, σύγχρονη, ισότιμη και καθολική, με περισσότερα κρεβάτια, περισσότερους νοσηλευτές, περισσότερους μάχιμους γιατρούς. Κατάργηση του «5 φεύγουν, ένας έρχεται» και στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό.

* Διαφάνεια στο σύστημα προμηθειών, μακριά από ιδιωτικά χέρια.

* Ποιοτικά φάρμακα και υλικά χωρίς υπερτιμολογήσεις.

* Δημοκρατία και συλλογική άσκηση της ιατρικής στο ΕΣΥ - κατάργηση των σκανδαλωδών προνομίων του μεγαλοδιευθυντικού και μεγαλοκαθηγητικού κατεστημένου.

* Ελεύθερη πρόσβαση κάθε ειδικευμένου γιατρού στη σύμβαση με τα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς όρους και αποκλεισμούς. Συλλογική σύμβαση που θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς αποδοχές σε τακτική μηνιαία βάση και θα αποκλείει τη μεσολάβηση κάθε εργολάβου ιατρικής εργασίας.

* Αναγνώριση εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων για όλους τους γιατρούς του ΙΚΑ από την ημερομηνία πρόσληψης.

* Πραγματική ένταξη των νοσοκομείων του ΙΚΑ στο ΕΣΥ χωρίς κατάργηση κλινών και τμημάτων με αναγνώριση της προϋπηρεσίας των γιατρών των νοσοκομείων του ΙΚΑ για την εξέλιξή τους στο ΕΣΥ.

* Απόσυρση κάθε σχεδίου για φραγμούς στην έναρξη και λήψη ειδικότητας για τους νέους γιατρούς. Συγκεκριμένα μέτρα (αύξηση νοσηλευτικών κλινών και θέσεων ειδικευομένων, σύμφωνα με τις ανάγκες) για τη μείωση της αναμονής.

* Να πληρωθούν άμεσα οι οφειλές ΟΠΑΔ, ΤΥΔΚΥ κ.λπ. προς τους συμβεβλημένους γιατρούς (12-16 μήνες καθυστέρηση)

*Να επαναπροσληφθούν άμεσα οι 1.400 απολυμένοι συμβασιούχοι του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου